Na Wandelfilm Camino Mindful Wandelen in de Ooij

Op zaterdag 15 juni organiseert LUX een bijzondere vertoning van de Nederlandse documentaire Camino, waarin Martin de Vries zichzelf filmt terwijl hij de wandeltocht naar Santiago de Compostella aflegt. De Vries is aanwezig voor een Q&A, na afloop start er vanaf LUX een mindfulnesswandeling door de Ooij, begeleid door wandeltrainers.

Camino + Q&A Martin de Vries

1600 kilometer in ongeveer 70 dagen, het is de tocht die steeds meer wandelfanaten van over de hele wereld trekt. Hierbij hoort ook Martin de Vries, die besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de wandeltocht naar Santiago de Compostella te lopen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over twijfels en groeiend vertrouwen.

Na afloop van de film zal Martin de Vries aanwezig zijn voor een Q&A. Daarna zullen de filmbezoekers samen met Martin de Vries onder begeleiding van wandeltrainers een wandeling maken door de Ooij. Tijdens de twee uur durende tocht zullen de wandeltrainers, die gespecialiseerd zijn op het gebied van natuur- en stiltewandelingen,het publiek uitdagen om mindful in de natuur te bewegen, een spirituele ontdekkingsreis aan te gaan – in de voetsporen van Martin de Vries’ Camino.

Kaartverkoop

Het programma is samengesteld door LUX en Aardig in Beweging, en vindt eenmalig plaats op zaterdag 15 juni. De filmvertoning start om 11.30 uur, de wandeling vindt na een korte pauze plaats om 13.30 uur. Een kaartje kost € 15,50, inclusief film, Q&A en begeleide wandeling.

Dit vind je misschien ook leuk