Muzikant met een vraag? Het Online Feedback Café is weer geopend!

Corona is voorlopig nog niet uit het zicht en zo is er genoeg reden voor het online Feedback Café om dit najaar een doorstart te maken! De Nieuwe Oost & Booster organiseren wederom samen de komende vier edities van het online Feedback Café op di 29 september en di 27 oktober van 13:30 tot 15:30 via Zoom. We sluiten het jaar mooi af, de laatste edities worden namelijk op poten gezet in samenwerking met No Man’s land (online) op di 1 en wo 2 december.Na afloop van de groepsgesprekken zal er onder leiding van DNO een Zoom talkshow plaatsvinden, waar een korte recap van de middag wordt gepresenteerd en actuele topics/vraagstukken uit de muziekindustrie met de aanwezige professionals worden besproken. De talkshow zal live te volgen zijn via Facebook.

Voor de zomerstop hebben drie succesvolle edities van het online Feedback Café plaatsgevonden. Hier hebben muzikanten en professionals elkaar getroffen en is er op alle niveaus gespard over individuele vraagstukken die er bij de muzikanten speelden. Niet alleen de professionals konden feedback geven op de muzikanten, ook collega muzikanten waren aanwezig om hun eigen visie met de groep te delen. 

Hoe organiseer ik een album release? Hoe kom ik aan de juiste sponsor? Hoe boek ik een eigen tour tijdens Corona? Hoe benader ik een label en in welke fase van het opnameproces doe ik dat? Wat is mijn visie? Hoe vind ik een plugger die bij mij past? Hoe kijken andere muzikanten tegen mij demo’s aan? – allemaal vragen die de revue zijn gepasseerd.

De inschrijving voor het OFC van di 29 september is vanaf nu geopend en aanmelden kan tot en met wo 23 september via het aanmeldformulier: https://forms.gle/fkoPQYYqxiMgtDTg8 

De Nieuwe Oost | Pop

De Nieuwe Oost | pop is een talentontwikkelingsorganisatie voor muzikanten en helpt deze op diverse manieren op weg in hun carrière. Dit doen ze al geruime tijd, onder andere door het organiseren van Feedback Café's. Dit zijn spreekuren voor muzikanten met vragen over de meest uiteenlopende zaken zoals het muzikale schrijfproces, het boeken van shows en marketing. Door een goed gesprek met een of meerdere professionals uit de muzieksector deelt De Nieuwe Oost waardevolle kennis onder muzikanten.  

Het Booster Festival

Het Booster Festival is jaarlijks dé place to be voor leergierige artiesten uit het Oosten die graag feedback ontvangen op hun project. Dit kan zijn op hun muziek, liveshow of online kanalen. De zogenoemde ‘demospreekuren’ zijn een gewild en drukbezocht item. Booster heeft dit afgelopen april doorgezet in een online editie met maar liefst 150 één op één gesprekken tussen artiesten en professionals werkzaam in de muziekindustrie.  

Dit vind je misschien ook leuk