Music Meeting: Jazz Concert in Brebl Nijmegen

Nduduzo Makhathini is een Zuid-Afrikaanse pianist die met zijn kwartet garant staat om de vurigste jazz op dit moment te kunnen spelen. Jazz met een diepe betekenis voor de Zuid-Afrikaanse volks- en kerksmuziek en net zo stevig verbonden aan de avontuurlijke en spirituele jazz uit vooral de jaren zestig. Op 18 november speelt Makhathini in Brebl, Nijmegen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.musicmeeting.nl

Ook kiest Makhathini zijn steeds verrassende drie klanken en pookt hij met die weerbarstige en emotioneel geladen akkoorden zijn bandleden en met name blazer Logan Richardson op tot hun meest doorleefde spel. De muziek van Makhathini laat je voelen alsof je thuis bent en dat is ook zijn doel. Hij brengt zijn muziek met een hartgrondige boodschap. Zijn muziek maakt diepe indruk op het publiek: je kan de hevige concentratie van de muzikanten voelen, je voelt hoe gemeend het verhaal achter de muziek is en hoe ver deze reikt. Met die buitengewone combinatie van passie en kennis, laat Makhathini het publiek verbonden voelen.  

Kom dit allemaal op vrijdag 18 november meemaken in Brebl, Nijmegen. Deuren gaan vanaf 20:00 open. Tickets zijn online verkrijgbaar voor €17,50 , maar kunnen ook bij de deur gekocht worden voor €20,00.

Meer informatie en tickets op www.musicmeeting.nl.

Over Music Meeting 

Ontmoetingen tussen artiesten en publiek: dat is Music Meeting. Een platform voor experts en liefhebbers met een driedaags internationaal muziekfestival waar een ander geluid klinkt. Met jaarlijks circa driehonderd artiesten uit de hele wereld biedt Music Meeting vanaf de oprichting in 1985 een podium aan musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest. Met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Het festival, dat jaarlijks tijdens het Pinksterweekend plaatsvindt in Park Brakkenstein in Nijmegen, is regionaal betrokken en wordt landelijk en internationaal erkend. Met het online muziekkanaal -  Music Meeting All Ears – biedt de organisatie sinds 2021 jaarrond een magazine, radioshow en televisieprogramma ineen, waar verhalen en culturen van musici centraal staan.

De volgende festivaleditie vindt plaats op 27, 28 en 29 mei 2023.

Dit vind je misschien ook leuk...