Max Hermens en Merel van Slobbe presenteren chapbooks tijdens Wintertuinfestival

Op zaterdagavond 30 november vindt tijdens het Wintertuin-festival in Nijmegen ‘De grote beloftes: chapbookpresentatie’ plaats. In unieke performances presenteren aanstormende schrijvers Max Hermens en Merel van Slobbe hun chapbooks in poppodium Doornroosje.

Merel van Slobbe brengt in 'Aan de rand van een lichaam' poëzie en filosofie bij elkaar in een zoektocht naar online en offline identiteit. Ze experimenteert met zichtlijnen om te onderzoeken: hoe observeren wij, en hoe worden wij geobserveerd? Welke vormen kunnen wij aannemen? Wat blijft er over als we alle lagen van onszelf afpellen? In haar werk is geen enkele vorm vast, wisselen ruimtevaart, pop culture en walvissen elkaar moeiteloos af en wordt de kijker altijd bekeken.

In zijn chapbook 'Toch zonken ze niet' bundelt Max Hermens verhalen vol jonge personages die opgroeien in een dorp waar ze ieder op hun eigen wijze worstelen met klassenverschillen, armoede, eenzaamheid en sociaal isolement. Vanuit hun slaperige omgeving trekken ze de buitenwereld in. Daar maken ze avonturen mee die klein lijken, maar op hen een diepe indruk maken.

Max Hermens. Foto: Gaby Jongenelen

Chapbook

Een chapbook kun je vergelijken met wat een ep is voor een muzikant: een professioneel visitekaartje waarin het kunnen van de schrijver wordt getoond. Het maken van een chapbook is een belangrijke stap in de ontwikkeltrajecten van De Nieuwe Oost | Wintertuin. De Nieuwe Oost | Wintertuin biedt jonge, talentvolle makers een compleet platform: van coaching en redactionele begeleiding bij de totstandkoming van nieuw werk tot optredens tijdens evenementen.

Wintertuinfestival

De chapbookpresentatie is onderdeel van het Wintertuinfestival, dat van 27 t/m 30 november plaatsvindt, met als thema ‘Gastvrijheid’. Onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Clarice Gargard, Thomas Verbogt en Alma Mathijsen zijn te gast. 

De Grote Beloftes tijdens Wintertuinfestival:
Zaterdag 30 november 2019
Aanvang chapbookpresentatie: 20.30 uur (deuren open 19.30 uur)
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen
Entree:  € 17,50 / € 12,50 (of koop met korting een combiticket incl. een chapbook naar keuze)
Meer info en kaartverkoop: www.wintertuinfestival.nl

 

Merel van Slobbe. Foto: Gaby Jongenelen

Dit vind je misschien ook leuk