Mariken Heitman en Broeder Dieleman schuiven aan bij literaire talkshow

Op donderdag 25 mei presenteert schrijver Merlijn Huntjens een literaire talkshow in het Nijmeegse Festivalhuis. Bewapend met gemberraspen, rituelen en weckpotten onderzoekt hij het groeiproces van gember en hoe dit het creatieve proces van kunstenaars kan inspireren. 

Tijdens deze Wintertuinsessie gaat hij in gesprek met culinair activist en fermentatie-expert Do Bongers en schrijver en Libris Literatuurprijswinnaar Mariken Heitman. Beeldend kunstenaar broeder Dieleman maakt tijdens de avond live knipselkunst en projecties, en componist Reggy van Bakel verzorgt de muziek. Het belooft een inspirerende avond vol creatieve, literaire en culinaire inzichten te worden!

De Wintertuinsessie 'De omweg als handleiding of: hoe gember weerstand biedt' is de eerste in een vernieuwde reeks waarin makers uit of verbonden aan het talentontwikkeltraject van Wintertuin het podium tot hun beschikking krijgen voor artistiek onderzoek. Tijdens deze literaire talkshows kunnen de schrijvers, samen met de gasten en het publiek, relevante thema’s uit hun werk uitdiepen. Naast hun dagelijkse rol als schrijver en maker krijgen ze hier de ruimte om te experimenteren met andere rollen die relevant zijn in de beroepspraktijk van een schrijver, zoals programmamaken, interviewen en presenteren.

Merlijn Huntjens (1991) schrijft poëzie en teksten voor (theater)performances. Hij probeert in zijn werk grote problemen te verzachten of behapbaar te maken door zich te concentreren op mooie, vaak onzichtbare alledaagse en absurde situaties. Hij haalt veel inspiratie uit science fiction. Merlijn vormt samen met Nina Willems performancecollectief PANDA en was driemaal finalist van het NK Poetry Slam. Hij publiceerde zijn werk in onder andere De Revisor, Tirade en Kluger Hans en zit in het ontwikkeltraject van Wintertuin. Zijn chapbook de zee zwaait terug verscheen in 2022 bij Wintertuin uitgeverij.

Meer informatie over de Wintertuinsessies en kaartverkoop zijn te vinden op wintertuinsessies.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…