Maak Nijmegen de grootste IkPas gemeente van Nederland

Veel Nijmegenaren zetten in januari 2022 het alcoholgebruik weer een maand op pauze! Dat doen bijvoorbeeld burgemeester Bruls, kickbokser Perry Ubeda en Rizka Simons, student en voorzitter van de Universitaire Studentenraad. Doe ook mee en zorg dat Nijmegen de grootste IkPas gemeente van Nederland wordt: schrijf je in op www.ikpas.nl/nijmegen.

Na de glansrijk gewonnen battle tussen Nijmegen en Tilburg begin dit jaar, zijn de voorbereidingen voor een IkPas maand aankomende januari in volle gang. Deze keer strijden we niet 1 op 1 tegen een andere stad; de strijd vindt nu op landelijk niveau plaats. De stad met in verhouding de meeste deelnemers die zich registeren voor IkPas, wint de battle. Nijmegen gaat uiteraard voor een nummer 1 positie.

Uitdaging levert gezondheidswinst op

De IkPas Battle is vooral een uitdaging aangaan met jezelf. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en merkt wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dit doen structureel minder drinken, beter slapen en zich lichamelijk en mentaal fitter voelen. Ook kunnen ze makkelijker "nee" zeggen en besparen ze geld. Een derde van de deelnemers verliest ook gewicht. Benieuwd of je fitter wordt, beter slaapt of misschien zelfs je coronakilo’s of aanstaande kerstkilo’s verliest? Doe dan mee!

Alcohol een bewuste keuze maken

Vanuit het Lokaal Preventieakkoord ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ is het idee voor de IkPas Battle vorig jaar ontstaan. De battle sluit naadloos aan bij het thema ‘Aanvaardbaar alcoholgebruik’, één van de acht thema’s van het Lokaal Preventieakkoord. Het doel: de keuze om alcohol te drinken is een meer bewuste keuze, waarbij mensen weten wat het effect op hun gezondheid is.

Meedoen als team of individu

Er doen al heel wat organisaties mee: gemeente Nijmegen, Radboudumc, de HAN, de GGD, IrisZorg, ROC Nijmegen, ONS gezondheidserf en de Radboud Universiteit. Ook aanmelden als organisatie? Stuur een mail naar nijmegenpreventie@iriszorg.nl en je krijgt alle informatie voor het aanmaken van een gratis eigen aanmeldpagina op IkPas.nl, waar je medewerkers zich kunnen aanmelden.

Individuele deelnemers die wonen of werken in Nijmegen kunnen zich aanmelden via de aanmeldknop op www.ikpas.nl/nijmegen. Dus vraag je familie, je vrienden, de medebewoners in je studentenhuis, je creatieve clubje, je mede biljarters, bandleden of wie dan ook om samen de uitdaging aan te gaan en meld je aan voor IkPas!