LUX zoekt echte verbinding tijdens Allerzielen op 2 november

Er wordt vandaag de dag zoveel gezegd, maar luisteren we ook echt naar elkaar? Voor iedereen die een moment van echte verbinding zoekt, organiseert LUX op 2 november De Bezieling. Aan de hand van twee programma’s – Het Laatste Avondmaal en Met Volle Teugen – sta je stil bij de eindigheid van het leven en hoe we daarvan kunnen leren om nu ten volle te leven. Wat gebeurt er wanneer we de dood en rouw niet op afstand houden, maar omarmen als onvermijdbaar onderdeel van ons leven?

Op 2 november is het de dag van de Allerzielen, het moment waarop we stilstaan bij de zielen van de overledenen. Ook barst op 1 en 2 november in Mexico de Día de los Muertos (Dag van de Doden) uit. Een uitbundig en kleurrijk feest om de zielen te verwelkomen die op deze twee dagen terugkeren naar de aarde. Hoe gaan wij in Nederland eigenlijk om met de dood en met rouw?

Aanleiding genoeg voor LUX om die vraag op tafel te leggen. De eettafel om preciezer te zijn. Onder genot van een driegangendiner ga je tijdens jouw ‘Laatste Avondmaal’ met elkaar in gesprek. Daarnaast vindt er een contemplatief gesprek plaats: ‘Met Volle Teugen’. Want tot ten volle leven…hoe doe je dat eigenlijk? En hoe helpt het idee dat je leven eindig is daarbij? Aan de hand van de korte film Roberto le canari ga je luisteren en praten, zonder onderbreking.

Voor iedereen die een moment van echte verbinding zoekt 

De Bezieling is voor iedereen die behoefte heeft aan een veilige omgeving voor een respectvol en onderzoekend gesprek. Voor iedereen die graag filosofisch nadenkt over het leven of te maken heeft gehad met dit onderwerp. En voor iedereen die weer eens echt de tijd wil nemen om te luisteren naar elkaar.

Praktische informatie 

Het Laatste Avondmaal kost 31,50 inclusief diner
Met Volle Teugen kost 7,50 inclusief de film [studenten betalen slechts 2,50]

Meer informatie via: https://www.lux-nijmegen.nl/debat/

De programma’s worden georganiseerd over de naam De Bezieling en zijn in samenwerking met Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland (NPZZG) tot stand gekomen.

Over  NPZZG

Ook de laatste fase van het leven vraagt om de juiste aandacht. Als je gehoord heb dat je ongeneeslijk ziek bent, dan kun je rekenen op palliatieve zorg. Zorg die gericht is op de kwaliteit van leven en de kwaliteit van sterven in de laatste levensfase. Meer informatie: palliaweb.nl

Over LUX

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren. In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld. Meer informatie: lux-nijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...