Live talkshow met lucas de man & fictieve experts over onze nabije toekomst

Stichting Nieuwe Helden presenteert dit najaar in co-productie met arthouse LUX en drie andere theaters in het land vier edities van ‘Morgen met Lucas’, een theatrale talkshow over onze heel nabije toekomst. De liveshows zijn een mix van fictie en non-fictie, muziek en film. Elke aflevering duiken Lucas De Man en zijn team - bestaande uit o.a. multi-instrumentalist Michelle Samba en voormalige fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat - in een ander thema en ontvangt Lucas steeds een fictieve expert. De reeks start met het thema Geluk. De eerste show in Nijmegen vindt plaats op woensdag 5 oktober om 20.30 uur in arthouse LUX. 

Lucas De Man en een team van muzikanten, filmmakers, schrijvers en onderzoekers zoomden de afgelopen tijd in op onze heel nabije toekomst. Ze spraken AI-experts en data-analisten, toekomstdenkers, filosofen, historici en uitvinders. In vier theatershows met telkens een ander centraal thema ontvangt Lucas steeds een fictieve expert.

Theatershow met fictieve experts

De thema’s zijn Geluk, Eeuwig Leven, Natuur en Geld. Centraal in elke show is de lezing van een fictief expert die over zijn/haar organisatie of project komt vertellen. Het zijn verhalen met echte feiten over wat er kan en komt, nu en de komende vijf jaar, maar gespeeld door acteurs. Hiermee kunnen we veel meer zeggen en laten voelen dan wanneer je echte sprekers krijgt die hun eigen verhaal vertellen. Nu hebben we vele wetenschappers en onderzoeken kunnen bundelen in 1 fictief personage. De fictieve sprekers zijn eerst te gast in de nieuwe theatrale live show Morgen met Lucas. Daarna zijn ze ook los te boeken en reizen ze verder naar congressen, festivals en (bedrijfs)events.

Waarom fictieve sprekers?

Lucas De Man is zelf een veelgevraagde keynote speaker en host op uiteenlopende congressen en events. Hij zag vele standaard powerpoints, sprekers die hun verhaal nét niet goed overgebracht kregen en onderzoekers die zo gespecialiseerd waren dat ze maar over een klein deel echt iets konden zeggen. Dit bracht hem op het idee van de fictieve sprekers. Wat als we kennis en onderzoek bundelen tot een goed opgebouwd en spannend verhaal en professionele storytellers dit laten vertellen? Wat als we samenwerken met graphic designers en kunstenaars? Volgens mij kunnen we zo keynote speakers creëren die brutaler zijn, die onderzoek invoelbaar maken en die zo een ander gesprek op gang brengen met meer dialoog en diepere impact.

Data Morgen met Lucas in Nijmegen

Morgen met Lucas: Geluk - te gast Robin Sharp
Te zien op woensdag 5 oktober 2022, 20.30 uur
Locatie: LUX Nijmegen
Kaarten: lux-nijmegen.nl/podium

Morgen met Lucas: Eeuwig leven - te gast Chris Everlast
Te zien op woensdag 23 november 2022, 20.30 uur
Locatie: LUX Nijmegen
Kaarten: lux-nijmegen.nl/podium

Morgen met Lucas: Natuur - te gast Makhlouf Aït Mimoun
Te zien op woensdag 8 februari 2023, 20.30 uur
Locatie: LUX Nijmegen
Kaarten: lux-nijmegen.nl/podium

Morgen met Lucas: Geld
Te zien op woensdag 19 april 2023, 20.30 uur
Locatie: LUX Nijmegen
Kaarten: lux-nijmegen.nl/podium

Dit vind je misschien ook leuk...