Lindenberg staat stil bij vrijheid met Vrijheidssoep

Op 5 mei sluit Lindenberg Cultuurhuis ook dit jaar aan bij de landelijke actie Vrijheidssoep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het Comité heeft schrijver en tv-kok Nadia Zerouali gevraagd om dit jaar het recept voor deze soep te maken. Deze Vrijheidssoep gaat de Lindenberg uitdelen en verkopen op 5 mei om stil te staan bij de Vrijheid. Voor elk blik soep dat de Lindenberg uitdeelt of verkoopt, doneert het Cultuurhuis €2,- aan Stichting Vluchteling. 

Stichting Vluchteling 

Directeur-bestuurder van de Lindenberg Teddy Vrijmoet vertelt: ‘Vrijheid is een groot goed in tijden dat we sommige mensen onderbrengen in kampen op Lesbos, vluchtelingen uit Afghanistan plek bieden in Heumensoord of Harskamp, en voor weer anderen, die vluchten voor het schrijnende oorlogsgeweld in Oekraïne, zelfs onze eigen huizen openstellen. Kunst en cultuur verbindt om een thema als vrijheid bij de hoorns proberen te pakken. Dat is mooi om te zien. En daarom pakken wij als Lindenberg onze rol daarin.’ 

Soep uitdelen 

In diverse wijken van Nijmegen zal de Lindenberg zo'n 600 blikken Vrijheidssoep uitdelen in samenwerking met Bindkracht10. In een aantal wijken wordt de soep samen gegeten, en wordt een gesprek over vrijheid gefaciliteerd en aangemoedigd. De soep wordt uitgedeeld in de wijken Zellersakker, Gildekamp, Meijhorst, Lankforst, Hatert en De Ganzenheuvel. Voor elk uitgedeeld blik soep, gaat €2,- naar Stichting Vluchteling.

Soep verkopen 

Daarnaast verkoopt de Lindenberg blikken Vrijheidssoep vanuit het Lindenberg Café voor €4,-, waarvan €2,- naar Stichting Vluchteling gaat. Die blikken zijn t/m donderdag 19 mei te koop. 

Mogelijk gemaakt door 

De Lindenberg werkt voor dit project samen met De Rozet in Arnhem en Bindkracht10 in Nijmegen. De Vrijheidssoep is een project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Gelderland en samenwerkingsverband Rijk van Nijmegen in het kader van het programma Vrijheid. 

Dit vind je misschien ook leuk...