Lindenberg Cultuurhuis heeft kwaliteit op orde!

Het Lindenberg Cultuurhuis heeft op 21 december 2020 het officiële  kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

De Lindenberg scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft de Lindenberg de bevestiging gekregen dat de organisatie werkt aan de gewenste vernieuwing met behoud van de kwaliteit. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Teddy Vrijmoet, directeur/ bestuurder van Lindenberg Cultuurhuis: “De auditcommissie onderstreept de ontwikkeling die de Lindenberg doormaakt om een netwerkorganisatie te worden die met haar cultuureducatie-aanbod dienstbaar is aan de hele stad. Wij zijn trots op de kwaliteitscertificering. Dit is een opsteker voor onze vakdocenten en voor alle medewerkers die afgelopen jaren hebben gewerkt aan een nieuwe bedrijfscultuur.” Volgens de auditor van CBCT: “De Lindenberg is op een inspirerende wijze bezig om vorm te geven aan de transitie en krijgt daarvoor de waardering die het verdient. Ze laat daarmee zien een organisatie te zijn die de buitenwereld naar binnen haalt en samenwerkingen aangaat.” (citaat uit het auditrapport).

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Dit vind je misschien ook leuk