Leerlingen middelbare school NSG Groenewoud strijden om hoogst aantal ‘views’ voor eigen muziek

In ‘normale’ tijden staan leerlingen van de middelbare school NSG Groenewoud steevast op het talentenpodium van Music Meeting Festival met een eigen avontuurlijk, muzikaal project. Nu dat dit jaar niet mogelijk is, is besloten om NSG talenten online een podium te bieden. In de vorm van een competitie worden de leerlingen uitgedaagd om aan de hand van een zelfgemaakte muziekvideo te strijden voor het behalen van het hoogst aantal views. De muziekvideo’s van de NSG talenten staan vanaf komend weekend online, waarmee de competitie losbarst.

Vier klassen van NSG Groenewoud doen mee aan de online competitie. Deze prikkelt zowel de muzikaliteit als de creativiteit van de deelnemende leerlingen. De afgelopen weken werkten ze zelf aan een muziekvideo; van het componeren van de muziek, het schrijven van teksten, de regie en het filmen tot de promotie op social media. Gedurende het traject zijn de leerlingen begeleid door professionals uit het werkveld. Zo verzorgde Music Meeting artiest, bassist en zangeres, Fuensanta Méndez een aantal muziekworkshops. Daarnaast begeleidde Beeldbrengers.tv bij maken van de video’s en verzorgde Popsport een social media coaching.

NSG-muziekdocent Gijs Verstegen:

Ik zag de leerlingen echt opleven tijdens dit project. Het was voor de leerlingen een lastig jaar, waarin er weinig samen muziek kon worden gemaakt. Dat is heel jammer voor deze eindexamenleerlingen. Daarom vonden we het heel belangrijk dit project juist nu te doen, ondanks alle beperkingen. Ik ben heel trots op de leerlingen en op het eindresultaat en ik hoop dat ze - nu het online te vinden is - een groot publiek bereiken. Want dat verdienen ze!”.

De muziekvideo-competitie is een initiatief van Music Meeting Festival en NSG Groenewoud en maakt deel uit van het project Gelderland Talent Stage. Het doel van Gelderland Talent Stage is om talentontwikkeling te stimuleren door opkomende artiesten een podium te geven. Zowel Music Meeting als Gelderland Talent Stage worden financieel ondersteund door Provincie Gelderland.

Op donderdag 15 juli weten we welke NSG talenten met hun muziekvideo en social media campagne het hoogste aantal views heeft weten te realiseren. De winnende klas ontvangt toegangskaarten voor de editie van Music Meeting Festival 2022 (4/5/6 juni).

De muziekvideo’s van de NSG talenten zijn te bekijken via social media, waaronder:

Meer informatie over:

Music Meeting | www.musicmeeting.nl
NSG Groenewoud | www.nsg-groenwoud.nl

Dit vind je misschien ook leuk