Landelijke première Wolfgang, het wonderjong in Nijmegen: de enige échte familievoorstelling

Regisseur Pieter Kramer en zijn vaste scriptschrijver Don Duyns maken voor de tiende keer samen een familievoorstelling. Op zondagmiddag 18 december 2022 vindt de landelijke première van Wolfgang, het wonderjong plaats in Stadsschouwburg Nijmegen. Wolfgang, het wonderjong is een sprankelende en muzikale familievoorstelling voor ALLE leeftijden over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek. Vanaf dit jaar maakt Kramer zijn familievoorstellingen onder de vleugels van producent de Theateralliantie en Toneelgroep Oostpool. Naast de première van Wolfgang, het wonderjong op 18 december, zijn er in Stadsschouwburg Nijmegen ook try-outs, van 14 t/m 17 december. De voorstelling zal verder te zien zijn van december 2022 tot en met half maart 2023 in slechts 20 andere grote theaters door het hele land. De kaartverkoop is gestart.

legendarische voorgangers Pieter Kramer en zijn team maakten de afgelopen jaren zeer succesvolle familievoorstellingen bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater). Legendarische voorgangers vol humor voor jong én oud zoals De gelaarsde poes, Snorro, Hamlet en Lang & gelukkig. Ook Wolfgang, het wonderjong past in deze traditie: een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen.

“Wolfgang Amadeus Mozart was een natuurtalent, een geboren componist, maar hoe vaak komt dàt voor? Ik kijk vaak met verbazing naar de grenzeloze ambitie die sommige ouders met hun kinderen hebben, de hoeveelheid tijd die ze erin stoppen. Alles moet wijken voor het Grote Talent waardoor het gezinsleven onder druk komt te staan. Hun hoogstaande verwachtingen leggen een zware last op de getalenteerde schoudertjes, of het nou om piano-spelen, wiskunde of turnen gaat. Maar ook op de broertjes en zusjes die meestal de tweede viool spelen. En hoe loopt het af met kinderen die nèt niet genoeg talent of geluk hebben?” (regisseur Pieter Kramer)

“We zijn ontzettend blij dat de iconische familievoorstellingen van Pieter Kramer bij ons in het oosten van het land een nieuw thuis hebben gevonden. Ik weet zeker dat Wolfgang, het wonderjong veel jonge én oudere bezoekers (opnieuw) verliefd gaat laten worden op de magie van theater.” (Daria Bukvić, artistiek directeur Toneelgroep Oostpool)

Cast: Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders, Sidar Toksöz

Wolfgang, het wonderjong (8+)

Pieter Kramer, Theateralliantie & Toneelgroep Oostpool
Waar: Stadsschouwburg Nijmegen
Try outs: wo 14 t/m za 17 december, 19.00 uur
Première: zo 18 december, 14.30 uur
Info & tickets:sedv.nl/wolfgang

Dit vind je misschien ook leuk...