Kwatta vindt zichzelf in coronatijden opnieuw uit en introduceert luistertheater

Kwatta vindt zichzelf in coronatijden opnieuw uit en introduceert luistertheater. Zoek is een sfeervol, modern sprookje over verlies, geschreven door Maaike Bergstra. Een verhaal waar je makkelijk in wordt meegezogen, louter en alleen door ernaar te luisteren.

Geen klassiek hoorspel, maar een échte audio-voorstelling met muziek en geluidseffecten (gemaakt door Jolle Roelofs). In de cast van stemacteurs komen bekende namen voor zoals Leendert de Ridder (ook bekend als Mees Kees en verschenen in meerdere Kwatta-voorstellingen), Sarah Bannier (die ook meespeelde in o.m. Jabber en Mariken), Wendell Jaspers en Jan Elbertse, die veel mensen nog zullen kennen als de stemacteur achter Buzz Lightyear!

Kwatta’s artistiek directeur Josee Hussaarts regisseerde dit luistertheater; de opnames vonden begin september plaats. Met Zoek biedt Kwatta een alternatief in coronatijden, zeker nu we opnieuw vaker thuis moeten blijven en veel podia noodgedwongen de deuren sluiten. Zoek is voor amper 3,99 euro te huur via het platform Cultuurticket. Voor scholen wordt een educatie-pakket samengesteld waarbij kinderen tijdens het luisteren in de klas hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zodoende krijgt Zoek er straks nog een extra dimensie bij: de beelden die kinderen -letterlijk- schetsen bij de voorstelling die ze horen.

Dit vind je misschien ook leuk