Kwatta sluit het jaar af met een gloednieuwe voorstelling: De Familie van Nielie ALLEEN THUIS

Theatergroep Kwatta uit Nijmegen keert na een jaar met onder meer een webserie, Kwattaklas-voorstellingen, online luistertheater én een succesvolle reprise terug naar het podium met ALLEEN THUIS (6+). De laatste uit de Familie Van Nielie-reeks, maar vooral een gezinsvoorstelling die op zichzelf staat. Vol muziek, humor en met een prachtig decor. Deze keer in de knusse en intieme setting van de kleine zaal, waarbij de grens tussen voorstelling en publiek dunner wordt.  

Jan Elbertse, die eerder dit seizoen al een stemacteur was bij Zoek luistertheater, neemt nu de populaire rol van De Filosoof op zich. De drie andere acteurs zijn Rosita Segers (Pam), Max Laros (Jonathan) en Len Pillen (een ‘mystery guest’). Kwatta’s eigen artistiek directeur Josee Hussaarts regisseert deze voorstelling, die geschreven werd door Simon Weeda.

Josee Hussaarts over ALLEEN THUIS:

’Met het laatste deel ALLEEN THUIS nemen we afscheid van De Familie van Nielie. Maar niet zonder slag of stoot. Maakte De Familie van Nielie vorig jaar Amerika nog onveilig (zo brak oma in bij het Witte Huis), ook binnen de muren van hun eigen huis is de familie niet veilig. Familie, wat is dat? Het heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost…

Vier jaar lang heeft Kwatta in de herfst en winter in het teken gestaan van De Familie van Nielie. Ieder jaar een nieuw op zichzelf staand avontuur, met bekende personages. Ieder jaar een nieuwe schrijver die zijn stempel er op drukte, ieder jaar een nieuwe componist, nieuwe musici, nieuwe acteurs.

Wat al die jaren bleef, was het prachtige decor in Memphis style. Vier jaar De Familie van Nielie was een grote opdracht voor een klein gezelschap. Het was leerzaam en betekenisvol. Het mooist van alles vond ik zelf de schoolvoorstellingen, met meermaals 600 kinderen op elkaar gepakt in een bomvolle schouwburg.’’

ALLEEN THUIS speelt tussen 18 en 30 december in Theater Het Badhuis (Kwatta’s thuisbasis in Nijmegen) en gaat daarna op landelijke tournee.

DIt vind je misschien ook leuk