Kunst op de Kast special: Vier & Fier

Bij ZaadeL Makerij in Nijmegen viert Kunst op de Kast, in het kader van borstkankermaand oktober, het versieren van het lichaam met de opening van de fotoexpositie 'Amazone' op 13 oktober om 21:00, inclusief een gratis workshop door Naaistreek voor het maken van tepellijstjes of tepelflosjes en portretsessies in de NAAISTREEK fotobooth. Op 14 oktober modelleert Debora Heijne voor de workshop Naaktmodel tekenen, waarvan de opbrengst naar het KWF gaat. 

Vrijdag 13 oktober: Workshop, Opening Expo & Photobooth

Amazone

Amazones, een strijdbaar en heldhaftig volk van alleen vrouwen, volgens de Griekse mythe sneden zij hun rechterborst af, zodat zij beter al paardrijdend pijl en boog konden hanteren.

Debora vertelt: "Ik was negen jaar toen mijn vader dit verhaal vertelde, dat maakte diepe indruk op mij. Toen absoluut zonder het besef hoe dit verhaal mij later hielp om mijn nieuwe lichaam op een andere manier te gaan bekijken en te omarmen na een borstamputatie om borstkanker te behandelen. In 2018 kreeg ik borstkanker en besloot mijn man instinctief om dit hele proces vast te leggen. Een manier zo bleek om nog meer in verbinding te komen en direct te verwerken wat in ons leven kwam. De eerste Amazone maakten we 5 dagen na de operatie in januari 2018. Inmiddels zijn de behandelingen gelukkig geslaagd en al lang achter ons. De lol van het maken van de Amazonefoto’s is gebleven en blijft tot onze verbeelding spreken".

De Amazone expositie is een ode aan verbeeldingskracht en het vermogen om te accepteren wat er in je leven gebeurt en dat je hier je eigen verhaal van kan maken. En een ode aan het vrouwenlichaam dat laat zien dat ‘beauty truly comes from within’ !

NAAISTREEK

Maak je eigen unieke setje Tepelflossen of Tepellijstjes!

In deze workshop Tepelflossen ga je aan de slag om je eigen setje tepelversiering te maken. Ze hebben niet alleen Tepelfossen, maar ook Tepellijstjes waarbij je de blote tepel omlijst met een mooi randje. Ze hebben basis flossen in verschillende kleuren en maten, waarna je in hun grote collectie aan materialen duikt om versiering naar smaak te sprokkelen. Ze begeleiden je door het maakproces en helpen je een thema te bedenken. Aan de hand van jouw persoonlijke stijl helpen ze je met technieken omtrent lijmen, naaien, compositie, kleur en vorm te bepalen. Aan het einde van de workshop krijg je hypoallergene huidtape mee zodat je de tepelversiering daadwerkelijk kunt dragen wanneer je wilt.

Met deze workshop streeft NAAISTREEK er naar de maatschappij te ONTPREUTSEN en op een ontspannen en creatieve manier met de bezoekers bezig te zijn. "Op zoek naar een gesprek over naakt en bloot vieren en versieren we het lijf! Op deze manier vragen we je om je helemaal over te geven aan de pracht van je lichaam!"

In combinatie met de photobooth die bij Zaadel aanwezig zal zijn mag je jezelf na de workshop portretteren met Tepelflossen of Tepellijstjes en gebruik maken van de geweldige styling van NAAISTREEK.

Je kunt je inschrijven voor deze workshop via info@zaadel.nl

Zaterdag 14 oktober: Workshop Naaktmodel tekenen

Tijdens deze workshop ga je tekenen naar de waarneming. Een klassieke kunstvorm, waarbij wordt gewerkt met een (naakt)model. Het naaktmodel is Debora Heijne. De opbrengst van deze workshop gaat naar het KWF. Op deze middag ga je veel schetsen maken om te leren de juiste verhoudingen op papier te krijgen en plasticiteit neer te zetten door middel van licht-donkerwerking. Je maakt korte schetsen terwijl het model steeds een andere pose aanneemt om je waarneming te trainen en losjes te gaan tekenen. Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet meteen verliest in details en leer je overzicht houden. Ze eindigen met een lange pose, waar je jouw tekening verder uit kan werken.

In deze workshop wordt getekend met onder andere grafietstift, houtskool en contékrijt. Deze workshop is te reserveren via www.zaadel.nl (uitverkocht).

Meer informatie vind je op de website van Zaadel Makerij: www.zaadel.nl

Dit vind je misschien ook leuk…