Kunst op de Kast: Mariena Steensma richt in bij ZaadeL Makerij

Maandelijks een nieuwe expositie, te zien op de kastwand midden in het atelier van ZaadeL Makerij. Voor de volgende editie van Kunst op de Kast zal  door conceptueel kunstenaar Mariena Steensma worden ingericht. Tot en met 24 maart is de expositie van fotograaf Erwin Jonker nog te zien bij ZaadeL Makerij. Kom vrijblijvend een kijkje nemen! Je kunt zo binnenlopen tijdens openingstijden.

Mariena Steensma

Als conceptueel kunstenaar is Mariena vooral bezig om ideeën vorm te geven. Het idee is het uitgangspunt, de ‘juiste’ vorm zoekt Mariena erbij. Ze speelt in haar beeldende kunst met de betekenis van beelden, symbolen en pictogrammen.

Mariena Steensma exposeert haar werk vanaf 25 maart tijdens Kunst op de Kast bij ZaadeL Makerij. De opening van deze expositie is op vrijdag 25 maart om 17:00. De expo is op di t/m za te bezoeken van 10:00 - 17:00 t/m 21 april.

"Ik maak foto’s van alledaagse situaties die mij opvallen omdat ze net even anders zijn, of juist bijzonder gewoon. Ook doe ik ingrepen in algemene of publieke ruimtes. Door mijn conceptuele manier van denken leg ik graag verbanden. In mijn ingrepen maak ik die verbanden zichtbaar. Dat doe ik door dingen in een andere context te plaatsen of door iets te veranderen aan een bekende situatie", aldus Mariena..

Steensma is naast kunstenaar ook opgeleid als vertaler en vormgever. Dat maakt dat ze graag zoekt naar de betekenis van beelden, symbolen en taal. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven. Alledaagse en herkenbare middelen zoals stickers, boekjes en kalenders, presenteert ze in een nieuw, soms absurdistisch kader. Haar werk is een spel met het verwachtingspatroon van de toeschouwer en stelt de vraag of alledaagse menselijke gewoontes en communicatieve uitingen wel echt zo gewoon zijn. Naast de verschillende media die Mariena in haar werk gebruikt, is ook haar presentatieruimte divers. Zo werkt ze niet alleen in haar atelier, maar doet ook ingrepen in de publieke ruimte.

De expositie van het werk van Mariena Steensma is te zien bij ZaadeL Makerij t/m 21 april. Openingstijden ZaadeL Makerij: dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00. De opening van deze expositie zal zijn op vrijdag 25 maart, om 17:00 met een gezellige vrijmibo!
 
Voor meer informatie over Mariena Steensma kijk op www.marienasteensma.nl

Dit vind je misschien ook leuk...