Job en Fred Band van Vjèze Fur sluit Wintertuinfestival af

Op tweede paasdag 1 april is het tijd voor het Wintertuinfestival, hét jaarlijkse literatuurfestival in Doornroosje, Nijmegen. De Job en Fred Band, met leden Freddy Trathlehner (Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig) en Job de Jong (wetenschapper), is als afsluitende act aan de line-up toegevoegd. 

De Job en Fred Band bestaat uit twee vrienden die Nederlandstalige britpop maken: wetenschapper Job de Jong en Freddy Trathlehner, bekend als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig en van de kookboeken Lekker Fred. Fred zingt, Job speelt de muziek en zingt ook. Ze zingen over elkaar, zichzelf en mensen om hen heen, zoals zoiets gaat. Ze debuteerden met hun platen Kant A en Kant B op Burning Fik (het label van Faberyayo & Abel van Gijlswijk) en staan op het Wintertuinfestival in de Paarse Zaal van Doornroosje!

Over het Wintertuinfestival

Het Wintertuinfestival viert uitgesproken verhalen in iedere vorm, dit jaar aan de hand van het thema ‘Taal als een thuis’. Met meer dan vijftig gevestigde en aanstormende artiesten onderzoekt literatuurorganisatie Wintertuin hoe vergankelijk en beweeglijk taal eigenlijk is. Of je nu een theatrale performance ervaart, je favoriete nieuwe schrijver ontmoet of luistert naar een van de vele interviews of voordrachten: verwacht een dag vol experiment, entertainment en verdieping! 

Met een veelzijdig cultureel programma keert Wintertuin het poppodium Doornroosje binnenstebuiten: in alle ruimtes is er iets anders te doen. Kom luisteren naar Lisa WeedaTommy WieringaJoost de Vries, Maxim FebruariAya Sabi en de Ghanese kunstenaar Rita Richardson, die gedurende de festivalweek als Artist in Residence in Nijmegen verblijft. Pim Lammers en Marjolein Visser gaan in gesprek over jeugdliteratuur. Verbreed je poëtische palet met voordrachten in gebarentaal, bekijk de nieuwste cinepoems en kom dansen bij muzikaal-literaire collabs. Maak kennis met Nathania EngelhardtAline Abdul en Maghalie van der Bunt-George, schrijvers van Curaçao die door Wintertuin worden uitgegeven. De nieuwe Nijmeegse stadsdichter maakt zich bekend! Bekijk de première van Onder de huid, een voorstelling van Corinne Heyrman en Jante Wortel. Of ga je liever zelf aan de slag tijdens een spoedcursus literair vertalen? Zelfs achter de schermen is er van alles te beleven: laat je backstage gidsen en woon één van de intieme sessies van Maureen Ghazal bij of bezoek een poëtische dansperformance in de laad- en losruimte. Dit is nog lang niet alles, bekijk het volledige programma op wintertuinfestival.nl

Facts & figures

Wintertuinfestival
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, 6512 AB Nijmegen
Datum: 1 april 2024, tweede paasdag
Tijd: 15.00 - 23.00 uur
Tickets: €20,00 (regulier) / €15,00 (krap bij kas)

Voor het programme en de kaartverkoop, bekijk de website.

Dit vind je misschien ook leuk…