Hij komt, hij komt die Lieve Goede Sint

Na lange onzekerheid en meerdere scenario's hebben we nu groen licht. Sinterklaas komt ook in 2021 aan in Nijmegen!

Op zaterdag 13 november hoopt hij zo veel mogelijk kinderen langs de kant te zien staan, al zal de intocht anders verlopen dan anders. Er zal geen programma zijn en Sinterklaas komt niet met de boot aan, maar de belangrijkste ingrediënten zijn aanwezig: de Sint, zijn trouwe schimmel Ozosnel, de Pieten en natuurlijk de kruidnoten, zelfs glutenvrije kruidnoten.

De Goedheiligman start de optocht door de binnenstad rond 13.30 vanaf het Labyrinth aan de Waalkade. Rond 13.20 uur zal Burgemeester Bruls de Goedheiligman eerst kort welkom heet in Nijmegen en de vergunning overhandigt waarmee de pieten de daken op mogen om cadeaus in schoorstenen te doen.

Vervolgens gaat de stoet via de Veemarkt en het Joris Ivensplein, door de Lange Hezelstraat en de Houtstraat richting Plein ’44. Vanaf Plein ’44 vervolgt de stoet zijn weg door de Marikenstraat en vervolgens via de Burchtstraat naar de Grote Markt. Daar eindigt de optocht.

De Sint hoopt op veel publiek langs de route en verzoekt iedereen zo veel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Beleef Sinterklaas in Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk