Het Nederlands Film Festival komt naar Nijmegen

Het Nederlands Film Festival (NFF) komt naar Nijmegen! Ter ere van het 40-jarige jubileum van het NFF zijn er van vrijdag 25 september tot en met donderdag 1 oktober acht festivalpremières door het hele land te zien, waaronder in LUX. De kaartverkoop is reeds gestart.

Jaarlijks vindt aan het begin van het najaar het NFF plaats in Utrecht, waarin films van Nederlandse bodem centraal staan. Het aanbod is altijd divers, met zowel korte als lange films en zowel arthouse- als meer mainstreamtitels. Dit jaar bestaat het festival maar liefst 40 jaar en dat wordt gevierd door het hele land. Onder andere in LUX worden acht festivalpremières vertoond, waaronder de openingsfilm Buladó en een documentaire over een van Nederlands grootste regisseurs; De Dick Maas Methode. 

Programma

Openingsfilm Buladó, te zien op vrijdag 25 september, gaat over de jonge Kenza. Ze woont op Curaçao en probeert haar eigen weg te vinden in het leven, maar lijkt daarbij te moeten kiezen tussen haar kordate, rationele vader en haar spirituele opa. Ook zijn er twee boekverfilmingen te zien; Kom hier dat ik u kus (ZA 26 SEP) over de 9-jarige Mona die na de dood van haar moeder moet leren omgaan met de nieuwe vriendin van haar vader Vincent. En Buiten is het feest (MA 28 SEP), gebaseerd op de roman van Arthur Japin, met in de hoofdrollen Abbey Hoes en Georgina Verbaan. Andere titels van het festival zijn I.M. (ZO 27 SEP) over schrijfster Connie Palmen, De Dick Maas Methode (ZO 27 SEP), Marionette (DI 29 SEP), de dramatische komedie met Freek de Jonge als De Vogelwachter (WO 30 SEP) en als afsluiter La última primavera op donderdag 1 oktober.

Kaarten

Meer informatie over het NFF-programma in LUX en kaarten (regulier € 10,00, studenten € 7,00) via lux-nijmegen.nl/nff.
 

Dit vind je misschien ook leuk