Herfstvakantie in Museum Het Valkhof

De herfstvakantie staat weer voor de deur. De bladeren vallen van de bomen, het wordt vroeger donker en we halen onze dikke truien weer uit de kast. Naast het zoeken naar dennenappels en eikels in het bos, kun je met je (klein)kinderen ook deelnemen aan één van de verschillende activiteiten in Museum Het Valkhof. Lees hier wat voor leuks zij allemaal te bieden hebben voor families. 

Bezoek de tentoonstelling Rettet den Wald! 

Plantenverhalen - Het oog in het bos 

In het bos zijn veel verhalen ontstaan: schimmige, griezelige, romantische en dramatische. Niet zomaar! Het bos is spannend, want er gebeurt van alles. Wist je dat er af en toe ook ogen te vinden zijn in het bos? Daarmee kun je in bossen over de hele wereld kijken en meebeleven wat daar gebeurt.

Plantenverhalen is een creatie van Annet Breure. Ze verbindt hierin haar passie voor natuur en cultuur. Met haar kalme en heldere stem en ondersteunende gebaren vertelt ze verschillende verhalen uit alle windstreken met het thema bos. Op de volgende data en tijden staat Annet klaar om haar verhalen te vertellen voor kinderen van 4 tot 10 jaar:  

Zondag 24 oktober, 14:00-14:30 en 15:00-15:30
Woensdag 27 oktober, 14:00-14:30 en 15:00-15:30
Zondag 31 oktober, 14:00-14:30 en 15:00-15:30 - Annet Breure wordt deze dag muzikaal begeleid door Krystell Statie

Museumkidsweek is van start gegaan

16 oktober is de 7e Museumkidsweek van start gegaan! Van 16 t/m 31 oktober promoot Museumkids meer dan 250 kinderactiviteiten in musea door heel Nederland om het bezoek verder aan te moedigen.

Word museuminspecteur!

Ook Museum Het Valkhof is op zoek naar jonge Museuminspecteurs die met opgestroopte mouwen ons museum onder de loep nemen. Hoe kan jouw jonge inspecteur(s) meedoen? Laat ze een speurneus opdoen of een detectivejasje aantrekken en klik hier om ze aan te melden

Lezing Rettet den Wald! 

Sluit de laatste zondag van de maand aan bij een speciale lezing over de tentoonstelling Rettet den Wald! Red het bos! Save the forest! van gastcurator Anne Berk. 

Wanneer: zondag 31 oktober, 11:00-12:00 & 13:00-14:00 
Prijs: gratis op vertoon van geldig entreeticket*
Aanmelden voor de lezing: meld je deelname (met datum en tijdstip) aan bij publiekszaken@museumhetvalkhof.nl. Dan kan t/m elke woensdag voor de rondleiding. 

ARCHEOlab | ArcheoHotspot | Romeinenwerkplaats

ARCHEOlab

Ontdek de wereld van archeologie anno 2021! In het ARCHEOlab wordt het hele verhaal van de archeologie verteld. Hoe gaat een opgraving in zijn werk, welke stappen worden er gezet om vondsten uit de bodem bloot te kunnen leggen en welke technische middelen worden daarvoor gebruikt? 

ArcheoHotspot

In de ArcheoHotspot kun jij bijzondere vondsten ontdekken en meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Nijmegen! Vondsten zijn schoongemaakt en voorgesorteerd op materiaal. Onder leiding van een museumdocent ga je zelf aan de slag. Herken jij de verschillende materialen? Aardewerk, bot en ijzer: verkleurd, verroest en bijna onherkenbaar. 

Romeinenwerkplaats

In de Romeinenwerkplaats van Museum Het Valkhof maak je kennis met het leven in de Romeinse stad en legerkamp. Waan je even als Romein: maak kleurrijke mozaïeken, bouw een boog zonder cement, schiet met een stoere katapult of maak een dak zoals ze het vroeger deden! 

 

BuggyBoek DAG MUSEUM

Kun je te jong zijn voor een museumbezoek? Bij ons denken we van niet! Speciaal voor de allerjongste museumbezoekers van nul tot vier jaar en hun (groot)ouders hebben we het buggyboek DAG MUSEUM ontwikkeld. Centraal staat het kijken en het onderzoeken. Wil je kleintje kruipend de monumentale trappartij verkennen? Is het geïnteresseerd in kleuren en vormen? Dit boekje biedt suggesties en tips voor allerlei vragen en spelletjes tijdens het bezoek. 

DAG MUSEUM is te koop bij de receptie van het museum en kost 4,95 euro. De entree voor kinderen is bovendien gratis.