Halloween in de Vasim: groter, beter en enger dan ooit!

Dit najaar verandert de Nijmeegse Vasim weer in het engste spookhuis van de Benelux. Op zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober wordt hier Halloween gevierd zoals dat hoort: op zijn allerengst! Wat er precies gaat gebeuren moeten bezoekers zelf ervaren, maar het staat vast dat het een unieke beleving wordt.

Het spookhuis begint eigenlijk al op de parkeerplaats, vertelt organisator Michael Snoek van de Laserloods. “Zodra je uit je auto stapt, ben je in de scare zone. Dat betekent dat er acteurs rondlopen en dat er van alles kan gebeuren. Scary as hell! En dan ben je nog niet eens binnen!”

Binnen is alles gericht op de echte Halloween-beleving. De sfeer, de aankleding, de muziek, en zelfs de speciale creepy burgers van ‘De BBQ Brandtweer’. Bovendien is er elk uur een magic show met een horrorrandje die de bezoekers in de juiste stemming brengt voordat ze het daadwerkelijke spookhuis betreden. Snoek: “We hebben zelfs een Virtual Reality-beleving voor de echte Halloween-fans. Tegen een kleine meerprijs beleef je hier een intens extra kwartier. Heerlijk eng!”

Wie naar binnen gaat, komt terecht in het engste spookhuis van de Benelux. Een plek die dit jaar bezeten is door De Demoon, en waar letterlijk alles zou kunnen gebeuren, zegt Snoek. “We hebben er alles aan gedaan om zo eng mogelijk te zijn. Ik ben er zeker van dat dat gelukt is.”

Vorig jaar organiseerde Snoek samen met Stormgevers Events ook Halloween in de Vasim. Dat was met 1800 bezoekers een groot succes. Reden genoeg voor een vervolg, met een nóg betere, mooiere en spannendere beleving. Snoek: “Toen lieten we mensen een contract tekenen waarin stond dat de acteurs de bezoekers mogen aanraken. Dat was al uniek, maar dit jaar gaan we verder. Er zullen mensen worden meegesleurd. Waar naartoe is nog maar afwachten. Dat blijft een spannende verrassing.”

Een nieuw onderdeel van het spookhuis is het geblinddoekte gedeelte, vertelt Snoek. “Bezoekers krijgen een blinddoek om, raken volslagen gedesoriënteerd en maken dan enkele van de spannendste momenten van het hele spookhuis mee. Hoe dat eruitziet kan ik nog niet zeggen, dat moeten de bezoekers zelf beleven. Maar het wordt hoe dan ook onvergetelijk.”

Het engste spookhuis van de Benelux is dit jaar op 12, 18 en 19 oktober in de Vasim. Kaarten kosten €26,- per persoon. De minimumleeftijd is 14 jaar. Toegang onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Dit vind je misschien ook leuk