Go Short Online: vier weken on demand kortefilmfestival

De 12e editie van Go Short zou afgelopen woensdag geopend zijn in filmtheater LUX in het bijzijn van meer dan 600 filmmakers en professionals uit heel Europa. Om de selectie, de curatie én de springplank naar grote internationale prijzen zoals de Oscars in stand te houden, biedt Go Short vanaf 15 april een online alternatief. Het on demand kortefilmfestival is een spannend experiment en toont een groot deel van de programmering van het originele festival, inclusief prijsuitreiking en QA-sessies. 

Samen met verschillende internationale festivals ontwikkelt Go Short momenteel een eigen streamingplatform waarvoor bezoekers een ticket kunnen kopen dat hen vier weken lang toegang geeft tot het programma. Onder andere de officiële competities van Go Short 2020 (met uitzondering van de VR-selectie), het gehele In Focus en het Current Issues programma zijn te zien. De organisatie verwacht ruim 150 films aan te bieden.  

Go Short Online

Ook de vakjury gaat alsnog aan het werk, en de Go Short Awards, waaronder de VEVAM award voor beste Nederlandse film 2020 t.w.v. 5.000,- wordt uitgereikt. “We vinden het belangrijk om juist in deze tijd een kwaliteitsplatform te blijven bieden voor jong talent en hen te ondersteunen waar het kan” aldus directeur Kirsten Ruber. “Met Go Short Online eren we niet alleen de filmselectie en curatie van 2020, waar de organisatie een jaar lang aan werkte, maar houden we ook de internationale opstap voor makers naar de belangrijke filmprijzen zoals de Oscars in stand. Daarnaast verstevigen we onze internationale infrastructuur voor distributie van korte films en bieden we het publiek een festivalervaring thuis!” 

Het op korte termijn reorganiseren van een festival dat doorgaans jaarlijks 650 filmprofessionals trekt en in vijf dagen zo'n 20.000 bezoekers mag verwelkomen, is niet alleen een technische uitdaging, maar ook een enorme inspanning voor het hele team. Go Short is daarom des te meer verheugd dat veel van de betrokken partners al hun voortdurende steun hebben beloofd. Ook blijft Go Short betrokken bij het inmiddels wereldwijd gedragen collectieve online filmfestival My Darling Quarantine, waarvan alle opbrengsten gaan naar Artsen zonder Grenzen en getroffen zelfstandige kunstenaars die tussen wal en schip belanden.

Meer informatie over het programma en de online kaartverkoop volgt binnenkort. Het educatieprogramma zal later dit jaar online beschikbaar zijn voor vertoningen op aanvraag. 

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt en zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.  

Dit vind je misschien ook leuk