Eerste namen Valkhof Festival 2020

Van 18 t/m 24 juli 2020 rolt het Nijmeegse Valkhof Festival de rode loper uit voor artiesten die nu nog onbekend zijn, maar die binnenkort zullen uitgroeien tot popsterren of nieuwe underground publieksfavorieten. Het festival maakt zich sterk voor de headliners van de toekomst en kiest traditiegetrouw voor artiesten uit diverse windstreken en genres. De eerste namen worden op donderdag 5 maart om 12.00 uur aangekondigd en zullen neerstrijken in het Valkhofpark, waar ze gratis te aanschouwen zijn.

De afgelopen jaren was Valkhof Festival de plek waar artiesten als Ben Howard, Caribou en Fontaines D.C. te zien waren voor ze door groeiden naar de grootste podia van Nederland. Met trots verwelkomt het festival ook dit jaar acts die zulk potentieel bezitten, al is er ook alle ruimte voor vernieuwers die zich volledig in een niche verdiepen en voor lokale nieuwkomers die dromen van een show in Doornroosje.

Valkhof Festival beperkt zich daarin niet tot een paar genres: het kiest juist voor de breedte. Spannende rockbands, verrassende producers en eigenzinnige rappers zijn een week lang te zien in alle hoeken van het Valkhofpark, van de eeuwenoude kapel tot het hoofdpodium naast de Barbarossa-ruïne. 

De eerste namen voor Valkhof Festival 2020 zijn:

Sports Team - BCUC - Sylvie Kreusch - Dry Cleaning - Stella Donnelly - Psychedelic Porn Crumpets - Crack Cloud - Alabaster DePlume - Sinead O’Brien - PVA - Famous - Personal Trainer - L’éclair - Molchat Doma - The Sweet Release of Death - Oiseaux-Tempête - Neighbours Burning Neighbours - Temple Fang - Catastrophe - Deaf Kids - Chartreuse - The Goa Express - Heavy Lungs - Bambara - IKRAAAN - AMAMI - Lena Hessels - The Hubschrauber - Eva van Manen.

Het Zuid-Russische project Ored Recordings presenteert traditionele volksmuziek in de Kapel, en ook Schuum, Poppunt Gelderland en Couture hebben eigen programma’s tijdens het festival. Meer namen volgen binnenkort.

Praktische informatie

Wanneer: 18 t/m 24 juli 2020, tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten.
Waar: Valkhofpark
Meer informatiewww.valkhoffestival.n

Dit vind je misschien ook leuk