Doornroosje en De Basis komen op voor DJ-talent tijdens de crisis

Door de coronapandemie staat de muziekwereld al een tijdje stil. De clubs zijn dicht en dansen zit er voorlopig nog niet in. Een groot gemis voor ons allemaal, maar vooral ook voor de DJ’s. Noodgedwongen is hun carrière tot een halt gezet waardoor zij zich nu niet artistiek kunnen uiten of ontwikkelen. Doornroosje en De Basis komen daarom met het initiatief ‘Blijf Draaien’ waarmee ze DJ’s de crisis door helpen en zorgen dat zij – zodra het weer mag – goed voorbereid uit de startblokken komen.

Ontwikkeling DJ’s staat stil

Als er wordt gesproken over de muziekbranche gaat het zelden over het nachtleven dat momenteel volledig stil staat en de DJ’s die daarbij gedwongen thuis zitten. Daarom is Doornroosje samen met De Basis een initiatief gestart om DJ’s te motiveren en te stimuleren om door te gaan. Dit traject sluit daarbij aan op bestaande talentontwikkelingsprojecten zoals Open Source Radio waar Doornroosje een samenwerking mee heeft. Dit voorjaar start het traject waarin een aantal house en techno DJ’s uit Nijmegen professioneel worden begeleid om hun carrière een boost te geven.

Klaar om straks te knallen 

Binnen dit traject krijgen de DJ’s lessen in zowel draaien als het produceren van eigen muziek. Hiermee worden ze klaargestoomd om uiteindelijk een performance te leveren voor een volgeboekte Doornroosje zodra dit weer mag. Ondertussen hoeven ze niet stil te zitten. Iedere DJ krijgt naast de professionele begeleiding ook een aantal boekingen om zichzelf te promoten. Zo krijgen ze een boeking bij Open Source Radio en andere online radiostations elders in het land. Ook worden er persfoto’s geschoten om een sterke start te kunnen maken na de pandemie.

Aanmelden

Muziek is iets universeels en in tijden als nu belangrijker dan ooit. Het geeft hoop en erkenning en het brengt vreugde en verbinding. Doornroosje probeert deze verbinding en vreugde ook tijdens de coronacrisis tot stand te brengen, mede door de ‘Blijf Draaien’ Campagne.

Ben jij een DJ en wil jij hieraan deelnemen? Ga dan naar www.debasisnijmegen.nl en meld je aan.

Dit vind je misschien ook leuk