Deurmatconcerten voor Binnenblijvers: een hart onder de riem voor alle mensen die al een jaar thuiszitten

In mei en begin juni trekt muzikaal cabaretduo Maartje & Kine door het land met 70 Deurmatconcerten voor Binnenblijvers. Op 27 mei zijn ze in Nijmegen en omgeving. De deurmatconcerten zijn speciale minioptredens voor de thuisblijvers en thuiswerkers, die inmiddels al ruim een jaar video-callen in colbert en pyjamabroek. Met deze concertreeks willen Maartje & Kine de leegte en eenzaamheid die ontstaan is bij de thuisblijver opvullen, juist op plekken waar je dit het minst verwacht.

Daarom cruisen ze in hun rijkelijk versierde tourbus ook door Nijmegen om daar zoveel mogelijk thuisblijvers te verrassen met een Deurmatconcert. Al ruim 200 thuiswerkers en binnenblijvers hebben zichzelf of een bekende aangemeld. Kine: ‘Zo gaan we langs bij Marieke in Lent. Ze werkt al een jaar alleen thuis op haar zolderkamer, terwijl haar man ervandoor ging met een ander. We trekken langs Gerard in Wijchen, die aan het herstellen is van chemotherapie en al een jaar zijn kleinkinderen niet heeft gezien. En we verrassen docente Paula, die door het thuiswerken haar leerlingen mist. Maartje & Kine trekken de achterklep open en spelen, in Vinexwijken, op voetbalvelden en voor de deur van appartementencomplexen.

Thuiswerkers, thuisblijvers, binnenzitters en anderen die een gratis Deurmatconcert verdienen kunnen nog steeds opgegeven worden via de website van Maartje & Kine. De Deurmatconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Dit vind je misschien ook leuk