De mooiste documentaires van IDFA in LUX

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december viert LUX het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) door in één weekend elf bijzondere IDFA-documentaires te vertonen.

Ga van een aangrijpend verhaal van de oorlog in Syrië naar een kijkje in het leven van Toni Morrison, en van een poëtisch portret van politiek en natuur in Chili naar het levensverhaal van een mijnwerker. Bekijk het volledige programma en koop een kaartje via lux-nijmegen.nl/idfa.

Divers programma

Van de honderden films die tijdens IDFA 2019 in (wereld)première gaan, heeft LUX een selectie gemaakt van de mooiste, verrassendste en meest bijzondere documentaires. LUX probeert daarmee een divers aanbod te tonen van over de hele wereld, waarbij verschillende culturen en perspectieven aan bod komen.

Films die je blik verruimen, zoals Erde en Push, waar na afloop debatten op volgen in samenwerking met Radboud Reflects. Ook vertoont LUX in samenwerking met IndoFILMCafé de documentaire Ze noemen me Baboe, over het boeiende levensverhaal van een Javaans kindermeisje in de jaren ’40, inclusief Q&A met regisseur Sandra Beerends. Daarnaast draaien er nog acht andere topdocumentaires, waaronder Martin Scorseses en Ron Howards film over de legendarische groep The Band.

IDFA

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam is het grootste documentaire filmfestival ter wereld en vindt dit jaar plaats van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december. Het festival biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. LUX voelt zich, als grootste arthouse van Nederland, verbonden met IDFA en ondersteunt hen door ieder jaar een selectie documentaires te vertonen.

Kijk voor meer informatie op lux-nijmegen.nl/idfa. Kaarten zijn vanaf maandag 25 november ook verkrijgbaar aan de kassa.

Dit vind je misschien ook leuk