De Lunchpauze: een geschilderd verslag te zien van 7 tot 14 november

Diederik Grootjans heeft dit jaar veertig bedrijven in Nijmegen bezocht en heeft aan de hand van foto's steeds twee schilderijen van het bedrijf gemaakt; een schilderij van de unieke werkzaamheden en een schilderij van de lunchpauze.”iedereen zit rond half een aan de boterham, saladebakje, kopje koffie of thee erbij.”

Op deze wijze wordt duidelijk wat voor diverse interessante werkzaamheden er plaats vinden in de stad én dat het uiteindelijk allemaal ook gewoon mensenwerk is. Traumachirurg, dierenarts, rioolreiniger, verloskundige, wijnhandelaar, slager, nagelstyliste, boekenverkoper, schoonmaker, begrafenisondernemer, hovenier, pakketbezorger, tassenverkoper....

“Wat mij opviel tijdens mijn bezoeken aan de bedrijven was het enthousiasme van de mensen, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Iedereen wil uiteindelijk goed werk leveren”.

De Lunchpauze verschijnt elke dinsdag in de Gelderlander. Daar worden de twee schilderijen van het bedrijf getoond, samen met een interview. Deze teksten zullen ook gepresenteerd worden binnen de expositie.

Veertig bedrijven, tachtig schilderijen. Allemaal bijzonder, allemaal gewoon. Kom de schilderijen bezichtigen op van zondag 7 t/m 14 november.

Openingstijden:
Zondag: 13.00 – 17.00 uur
Maandag t/m vrijdag: 19.00 – 22.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur

Locatie:
POPOP
Stieltjesstraat  2  (voorheen belastingkantoor)
Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk