De Lindenberg treft voorbereidingen voor heropening

In de persconferentie op 11 mei is bekend gemaakt dat kunst- en cultuurbeoefening naar alle waarschijnlijkheid vanaf woensdag 19 mei weer kan plaatsvinden, als onderdeel van stap 2 van het openingsplan. Dat betekent dat het Lindenberg Cultuurhuis zich opmaakt voor de heropening.   

Als op maandag 17 mei groen licht gegeven wordt door de overheid, worden de cursussen en lessen opgestart en dan kan er vanaf woensdag 19 mei weer gemusiceerd, gedanst, beeldende kunst en theater gemaakt worden. Voor kinderen en jongeren mogen dan de groepslessen tot 30 personen weer doorgaan. Volwassen kunnen vooralsnog alleen deelnemen aan muzieklessen, individueel of in een duo.    

Nieuw aanbod korte cursussen vanaf 29 mei

Om snel te kunnen schakelen en nog zoveel mogelijk cultuureducatielessen aan te kunnen bieden voor de zomervakantie, staan de vakdocenten van de Lindenberg volop in de startblokken. Tijdens de lockdown is er een nieuw aanbod van korte cursussen samengesteld voor het moment dat het weer mag. Om iedereen die dat wil persoonlijke ontwikkeling te bieden met kunst en cultuur. 

Deze nieuwe korte cursussen en lessen, waar vanaf nu op ingeschreven kan worden, starten vanaf 29 mei en lopen door tot de zomervakantie (18 juli).  Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen die van musicalliedjes houden maar nog niet toe zijn aan zangles aansluiten bij het Musicalkoor en creatieve jongeren hun eigen mode maken achter de naaimachine in het Mode- en textielatelier.  

Muziekles inschrijven ook voor volwassenen

Volwassenen en kinderen en jongeren kunnen met ingang van de aangekondigde versoepelingen op 19 mei in ieder geval weer muzieklessen op een instrument volgen. Voor elke leeftijd en op elk instrument waarin de Lindenberg lesgeeft, zoals gitaar, viool, cornet en contrabas. Hiervoor kan men zich vanaf nu al inschrijven op www.delindenberg.com.    

Dit vind je misschien ook leuk