De Basis opent de deuren: één jaar De Basis

Goed nieuws! Na jarenlange voorbereidingen kunnen wij eindelijk zeggen dat we de eerste grote De Basis-open dag gaan houden. Begin oktober is het namelijk één jaar geleden dat De Basis de deuren opende voor residents. Nu, een jaar later, doen we hetzelfde voor heel Nijmegen!​

Inmiddels zijn de bedden van het guesthouse beslapen, zijn bijna alle muziekstudio’s bezet, wordt het café gebruikt voor allerlei (muzikale) bijeenkomsten en is er vooral veel nieuwe muziek gemaakt! Tijd om nu ook aan alle nieuwsgierige certificaathouders, vrienden en familie van residents, muzikanten uit Nijmegen en alle andere geïnteresseerden de deuren van De Basis te openen en te laten zien wat er allemaal gebeurd.

Dwaal door de gangen van het iconische, vernieuwde pand, verwacht live-muziek van verschillende De Basis-residents, optredens van muzikanten uit onze talenttrajecten en oud Summerschooldeelnemers. Kijk naar het poptalent van morgen bij Schuum of check de laatste beats in de Talentroom. Volg de stream van Open Source Radio, ga zitten voor een lezing over ‘Music Thinking’, neem een kijkje in De Basis Merchendisewinkel of kijk hoe snel jij de bandbus volgeladen krijg voor de op tour kan gaan. Tegelijkertijd wordt het verleden van het pand niet vergeten; de (vega) bapao-broodjes en ‘bertjes’ zijn gewoon weer te bestellen. Dit keer is het betalen echter alleen via pin mogelijk.

Vanaf 12.00 uur gaat de poort van het De Basis terrein open en zullen de verschillende optredens en activiteiten doorgaan tot circa 18.00 uur. Om 13.30 proosten we samen met de wethouder cultuur op het 1-jaar bestaan van De Basis.

Voor meer informatie en de laatste updates kan je terecht op ons Facebook-evenement of onze website.

 

Dit vind je misschien ook leuk...