Dans met autodidacten van de straat

LUX heeft een bijzondere dansvoorstelling bijgeboekt: Portraits van choreograaf Guilherme Miotto & Corpo Máquina op vrijdag 6 maart. Miotto maakt een serie voorstellingen met autodidacten van de straat. In Portraits brengt hij voor het eerst onbevangen en geschoolde performers samen: vijf gepassioneerde danseressen en vijf ex-gedetineerde jonge mannen; ofwel vijf jonge vrouwen met een droom en vijf jonge mannen die tot nu toe minder ortuinlijk terecht kwamen.

Guilherme Miotto ontwikkelde zich zelf van jongen van de straat tot opvallende danser bij gezelschappen als ICK en Krisztina de Châtel tot eigenzinnig choreograaf van evenzo poëtisch als rauw en weerbarstig werk dat de laatste jaren flink in het oog springt.

In de voorstelling Portraits tasten de spelers elkaars belevingswereld af. Feilloos informeren de academisch getrainde dansers-lichamen en de door het leven opgeleide jonge mannenlijven elkaar over wat ieder met zich meedraagt. Zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, onrust en lef. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Wanneer: vrijdag 6 maart
Waar: LUX 
Tijd: 20.30
Meer informatielux-nijmegen.nl/podium

Dit vind je misschien ook leuk