Dag van de Architectuur: routekaart langs de nieuwste gebouwen van Nijmegen

Nieuwsgierig hoe de voor de Architectuurprijs Nijmegen 2021 geselecteerde projecten er van buiten of binnen uitzien? Bezoek op zaterdag 18 juni tussen 11:00 en 16:00 uur jouw favoriete gebouwen tijdens de Dag van de Architectuur.


© Scagliola Brakkee

Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur maakte Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) een routekaart waarmee je zelf op pad kunt. Hierop staan zesentwintig projecten die in 2020 en 2021 gerealiseerd zijn in de gemeente Nijmegen en nog in de run zijn voor de vakjury-, duurzaamheids- en/of publieksprijs. Bekijk de kaart voor meer informatie over de openstelling per gebouw en stippel je eigen route uit.

De routekaart is vanaf dinsdag 14 juni te downloaden via de website van het ACN. Een papieren editie van de kaart is vanaf 15 juni op te halen bij VVV-Nijmegen, op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.30 en 17.30uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00uur.

Architectuurprijs Nijmegen 2021

Elke twee jaar reikt het ACN in opdracht van gemeente Nijmegen de vakjury-, duurzaamheids- en publieksprijs uit. Met deze prijzen wil ACN de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Bewoners die niet in de gelegenheid zijn om op pad te gaan tijdens de Dag van de Architectuur of alvast een indruk willen krijgen van de architectuur kunnen terecht op de website van het ACN. Videomakers niek&nena brachten de zesentwintig projecten in beeld en mochten bij enkele projecten, zoals de drijvende woningen op de Lentse plas, ook binnen opnames maken.

Dit vind je misschien ook leuk...