Call for Entry voor Go Short 2022 is geopend

Met Go Short Online vers in het geheugen en nog een aantal bijzondere activiteiten voor de boeg in 2021, is het festivalteam van Go Short ook druk bezig met de voorbereiding voor de 14e festivaleditie, die zal plaatsvinden van 6 tot en met 10 april 2022. Vanaf nu is het daarom voor filmmakers mogelijk om hun film in te zenden voor een van de competitieprogramma’s. Geselecteerde films maken kans op prestigieuze internationale prijzen. Go Short is namelijk de officiële gateway naar de Oscars®, BAFTA’s en de European Film Awards.

Europese competitie 

De Europese competitie zal bestaan ​​uit korte films in alle genres die in (geografisch) Europa zijn gemaakt. De films komen in aanmerking voor de Go Short Award voor Best European Short in drie verschillende categorieën. De bekroonde animatie-, fictie- en documentairefilms krijgen ook een Academy Award Qualifier. 

Nederlandse competitie 

Uit alle inzendingen maakt de selectiecommissie een verzameling van de beste recente Nederlandse korte films. Een jury beloont een door hen gekozen film met de VEVAM Go Short Award voor Beste Nederlandse Short en een Academy Award Qualifier.  

Studentencompetitie 

De studentencompetitie zal bestaan ​​uit korte films in alle genres, gemaakt aan Europese filmscholen. De beste film wordt beloond met de Go Short Encouragement Award. 

Daarnaast zijn alle films in de bovenstaande competities tijdens het festival in de race voor de Go Short Audience Award en bepalen de verschillende jury's samen welke film officieel wordt voorgedragen als de Go Short kandidaat voor de European Film Awards.  

Deadlines voor inzending 

  • 24 september 2021 voor films die voltooid zijn tussen 1 december 2020 en 1 juni 2021. 
  • 26 november 2021 voor alle films die voltooid zijn na 1 juni 2021. 
  • 24 december 2021 voor films die zijn voltooid in november of december 2021. 

Meer informatie over de inschrijving en het reglement is te vinden op Entry - Go Short  

Meer over Go Short  

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een on demand platform en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers.  

Dit vind je misschien ook leuk