Bieb op zijn kop tijdens Buitengewone Biebdag

Op zondag 26 september staat Bibliotheek De Mariënburg in het centrum van Nijmegen op zijn kop tijdens de eerste Buitengewone Biebdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen kinderen knutselen en spelen op het fantasieplein, genieten van een voorleesbrunch, kijken naar een voorstelling over Ziza de ninja of luisteren naar een kindercollege over dans.

Tijdens de Buitengewone Biebdag draait alles om verhalen, creatief bezig zijn en nieuwe dingen leren. De dag begint om 11.00 uur met een lekkere brunch bij Coffeelovers in de hal van de bieb. Naast een croissantje, fruit, broodjes en eitje serveert de bieb een verhaal. Daarna staat de muzikale voorstelling van het boek ‘Ziza wil geen ninja’ zijn op het programma. Deze muzikale voorstelling van Katiuscia Principato gaat over Ziza de ninja. Ziza zal net als zijn familie ook ninja worden, maar wil hij dat wel? Wat als hij helemaal niet wil vechten, maar veel liever beweegt en muziek maakt? De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjet Huiberts met illustraties van Coen Hamelink.

Dansliefhebbers leren alles over de danswereld tijdens het kindercollege van professioneel danser Femke Aaldering Ze vertelt wat je moet kunnen om van dansen je beroep te maken en hoe je dat kunt leren. Haar ervaring met audities, repetities en voorstellingen doet ze ook uit de doeken. Natuurlijk mogen kinderen haar alles vragen.

Tussen de bedrijven door kunnen jonge bezoekers zich uitleven op het fantasieplein. Hier valt van alles te knutselen, spelen en ontdekken. Het fantasieplein is vrij toegankelijk, voor de voorleesbrunch, voorstelling en het kindercollege zijn tickets verkrijgbaar via www.obgz.nl/buitengewonebiebdag. De tickets voor het kindercollege zijn gratis.

Dit vind je misschien ook leuk