Beestenbende in de Wijkfabriek

4 juli 2021 presenteert de Wijkfabriek in Nijmegen de vijfde editie van de Praatfabriek Podcast. In deze Wolfskuilse wijktalkshow vol muziek, kunst en sterke verhalen staan deze keer dieren centraal.

Tafeldame is Grete Visser, wethouder onderwijs, welzijn en zorg. Ze praat ons bij over dierenwelzijn in onze stad. Medewerkers van de Dierenambulance en Dierenwijde Kobus vertellen over hun werk in de wijk. Er zijn columns van Frituurfan Richard Heuveling en schrijver Stefan van Dierendonck. En de muziek wordt verzorgd door Strontvlieg Station.

Het afgelopen jaar zijn (huis)dieren voor veel mensen extra belangrijk geweest. Dieren waren goed gezelschap in tijden van 1,5 meter, een avondklok en thuiswerken. Maar hoe vergaat het ze in tijden van versoepeling en de hopelijke teruggang naar het nieuwe normaal? En hoe staat het überhaupt met dierenwelzijn in de Wolfskuil?

Vanaf zondag 4 juli om 15.00uur is de podcast gratis te beluisteren via de website van de Wijkfabriek: www.wijkfabriek.nl/praatfabriek.

De Wijkfabriek is een bewonersinitiatief uit de Wolfskuil in Nijmegen. Op Koninginnelaan 1 - in het oude politiebureau - kunnen bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten in huiskamercafé Oase, lokale producten kopen in het winkeltje Wijkwaar en deelnemen aan maatschappelijke en culturele activiteiten.

Dit vind je misschien ook leuk