5x jongerentips in Nijmegen - 8 t/m 14 mei

Deze week leer je alles over geluid tijdens Radboud Sounds, vier je het vijf-jarig bestaan van Make My Day Men of luister je naar de allerbeste tribute bands op het Iconic Festival. Dit zijn de jongerentips voor deze week! 

1. Radboud Sounds

Als je de sterren kon omzetten in geluid, hoe zou dat dan klinken? Kan muziek je pijngrens verhogen? Hoe kan muziek je oren voor de gek houden? En waarom is het zo belangrijk om samen los te gaan op muziek? Kom naar Radboud Sounds, de wetenschap van muziek: een festival met muziek, lezingen, dans en meer ter ere van het 100 jarig bestaan van de Radboud Universiteit. Luister, dans, geniet en hoor muziek zoals je het nog nooit gehoord hebt.

Vrijdag 12 mei om 20.00 in Doornroosje

 

 

2. Make My Day Men 5-year Anniversary

Dit jaar bestaat de mannen conceptstore van Make My Day Men 5 jaar! Dit wordt gevierd in Merleyn. De line up komt voort uit de verschillende muzieksmaken die je vindt in de vinylbakken van Make My Day Men. Nijmegen’s own Koko Kelly vult de avond met de beste dancehall, Zim K’ToMo dropt old skool hiphop en DJ Gareth laat je heerlijk de avond in glijden met je essentiële dosis R&B!

Zaterdag 13 mei om 22.00 in Merleyn.

 

 

3. Planet Rose

In het voorjaar keert Planet Rose terug met een line-up die het licht van de lente doet keren, eentje voor de avonturiers en de rauwdouwers.Aangevoerd door de queen of darkness: Helena Hauff. De Duitse DJ scharen wij al jaren onder een van onze favoriete acts, met haar felle mixes vol electro, techno en EBM. Elke set van Helena Hauff is intens en rauw, gemixt met een vlijmscherpe precisie en platen die je nooit eerder hoorde, maar waar de energie vanaf spat.

Zaterdag 13 mei om 23.00 in Doornroosje

 

 

4. Iconic Festival

Na twee geslaagde edities is Iconic Festival terug! Op zaterdag 13 mei wordt het Valkhofpark omgetoverd tot een waar muziekfestijn waar jij een dag lang kan genieten van live performances van de allerbeste tribute bands van Europa. Met dit jaar een nog breder scala aan genres, wordt het festivalseizoen in Nijmegen op iconische wijze geopend met tributes van onder andere Queen, ABBA en Coldplay. Met ook nog een terras en een platenbeurs heeft dit festival werkelijk alles te bieden. Dansen, zingen, drinken, eten: jij komt niks te kort!

Zaterdag 13 mei van 13.30-23.30 in het Valkhof. 

 

 

5. The Story of Hip Hop

In een bijzonder theatercollege vertelt Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur. De tour startte vorig jaar in Amsterdam en loopt nog tot en met 12 mei 2023.

Vrijdag 12 mei van 20.00-21.30 in de Stadsschouwburg Nijmegen.

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...