5x jongerentips in Nijmegen - 6 juni t/m 12 juni 2022

Zin om wat dansuurtjes te maken deze week? Of zing je liever mee met de nummers van Ronnie Flex? Wil jij graag meer leren over genderrollen bij mensen? Check hier de beste tips voor deze week!

1. Ronnie Flex & The Fam

Ronnie Flex – Ronell Langston Plasschaert – is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle generatie hiphopartiesten.

Samen met de band The Fam tourt hij door Nederland en België. Shows op alle grote festivals waaronder Pinkpop en Lowlands ontvingen lovende recensies. De uitverkochte Rémi-tour kreeg als grand finale twee keer een uitverkocht Paradiso en een show in AFAS Live.

Woensdag 8 juni vanaf 19.30 in Doornroosje.

 

2. Lezing over gender 

Is gender een uniek menselijk verschijnsel of bestaan er bij mensapen ook aangeleerde genderrollen? Aan de hand van zijn observaties bij mensapen spreekt primatoloog Frans de Waal over gender en sekse bij dieren en mensen.

Dinsdag 7 juni van 20.00-21.45 in Concertgebouw De Vereeniging.

 

3. Rave Experience | Drift Festival 2022

Raven is iets magisch. Stomende dansvloeren, jezelf verliezen in de muziek, barrières loslaten en nieuwe verbindingen leggen. Dansen tot de ochtendgloren, smeken om nog één laatste plaat en als een ander mens weer thuiskomen.. Pure magie.

Op donderdag 9 juni maken we ons in Doornroosje alvast los van de dagelijkse beslommeringen en dompelen we ons onder in de rave cultuur. Kies je lekkerste rave-outfit uit en laat je door danscollectief ARK meevoeren in de extase die raven heet tijdens deze speciale ‘rave workshop’. We hebben de ruimte nodig, dus plaatsen zijn beperkt. Bemachtig snel je ticket, tot op de dansvloer!

Donderdag 9 juni vanaf 19.30 in Doornroosje. Alle tickets zijn inclusief 1 gratis consumptie. Heb jij een ticket voor Drift Festival 2022? Dan koop jij een ticket voor maar €5,-.

 

 

4. WTF Drum and Bass

WTF is een rave in hart en nieren. Dat vieren ze met het bezoek van rave legende en voormalig Prodigy bandlid Leeroy Thornhill, voor een exclusief publiek van maar 600 man.

WTF en haar harde kern maken deze avond een muzikale reis naar een tijd vóór Drum and Bass, om uiteraard met dikke drum and bass te eindigen.

Vrijdag 10 juni vanaf 23.59 in Doornroosje

 

5. Drift Festival 2022

We hebben wat in te halen! Deze lente verdrijven we samen de stilte van de Vasim tijdens het tiende Drift Festival in twintig jaar Drift. Het belooft een onvergetelijke wederopstanding te worden!

Drift Festival 2022: zaterdag 11 en zondag 12 juni op het NYMA terrein van 14.00 – 00.00 uur.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...