5x jongerentips in Nijmegen - 31 oktober t/m 6 november

De wintertijd is ingegaan en daardoor is het alweer vroeg donker! Met deze tips kom jij de donkere avonduurtjes gelukkig goed door. 

1. Courtney Barnett

De uit Melbourne Australië afkomstige Courtney Barnett maakt slackerrock van de bovenste plank. Ze maakt in haar nummers grappige observaties van alledaagse gebeurtenissen en knalt er vervolgens weer in met verwoestende zelfreflectie. De muziek sluit hier naadloos op aan. Op vrijdag 4 november komt ze naar Doornroosje! 

Vrijdag 4 november om 20.15 in Doornroosje

 

2. Workshop portret tekenen met houtskool

Vrijdag 4 november geven Johan Maas en Renée Rokers in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop ‘Portret tekenen met houtskool'. De workshop is van 13.00-15.30 uur.Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van portret tekenen met houtskool. Je gaat aan de slag op een vel papier waar de contouren al op voorgetekend zijn, zodat je je kunt focussen op het aanbrengen van schaduwen, via diverse houtskool technieken. Na afloop wordt het portret gefixeerd zodat je hem mee naar huis kunt nemen.

Vrijdag 4 november van 13.00 tot 15.30 in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

3. Filmfestival Beleef het VR Winterfestival

Wil je ondanks dat er nog geen sneeuw ligt graag rondlopen in een echt winter wonderland? Dat kan bij EnjoyVR. Jullie worden ontvangen met een warm kopje thee of koffie. Hierna gaan jullie diverse VR Experience beleven. Er kunnen sneeuwbalgevechten gehouden worden, je kunt samen met de kerstman pakketjes bezorgen, de Mount Everest beklimmen en nog veel meer. Kortom een uniek uitje voor het hele gezin. Hoe gaaf is dat? 

Filmfestival, dagelijks vanaf 1 november t/m 1 maart 2023, van 11:00 tot 21:00 uur. EnjoyVR, Klein Marienburg 3 Nijmegen.

 

 

4. Diskodip

Een nieuwe Diskodip in Doornroosje op zaterdag 5 november. Voor deze editie hebben we de getalenteerde (Israëlische/Berlijnse) producer/DJ DASCO uitgenodigd. Residents Kim Josefine b2b Lysah verzorgen de opwarming. Verwacht een nacht vol dansbare tunes waar je nog lang spierpijn van hebt. Let op, we beginnen deze avond al op 22:00!

Zaterdag 5 november 2022 in Doornroosje

 

 

5. Film Inscience – Amazing discoveries

InScience – International Science Film Festival Nijmegen kijkt terug op zeven inspirerende en bewogen jaren. Dit jaar is er op 4 en 5 november een speciale editie van het festival met de titel Amazing Discoveries. De kaartverkoop is gestart! 

Film, vrijdag 4 november 2022, vanaf 23:00 uur. Lux Nijmegen, Marienbrug 38 Nijmegen.

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...