5x jongerentips in Nijmegen - 30 mei t/m 5 juni 2022

Heb je zin om iets te ondernemen deze week? Wij hebben de beste tips weer voor je op een rijtje gezet! Sluit aan bij het Muzikantencafé en leer alles over Spotify, bezoek de lezing Gelukkig Studeren om helemaal voorbereid te zijn op de komende tentamenperiode, of dans erop los tijdens Music Meeting Festival in het weekend!

1. Muzikantencafé: Spotify

Muzikantencafé is de gezellige netwerkavond in Nijmegen waar je kennis kunt opdoen en in contact komt met andere (Nijmeegse) muzikanten. Ieder café behandelen wordt een ander thema behandelt, met dit keer: Spotify. Hoe kan je je muziek het beste uitbrengen, en hoe werkt dat dan met Spotify? Of hoe komt het dat sommige nummers bovenaan in playlists komen en sommige niet? In de workshop die wordt gegeven door Daniël van der Duim leer je er alles over!

Dinsdag 31 mei van 19:30 tot 23:00 uur bij De Basis.

 

2. Oddstream X Wintertuin, Boekenclub

In mei is er weer een Oddstream Boekenclub, in samenwerking met de Wintertuin. In een maandelijkse bijeenkomst wordt een boek over technologie besproken. Een schrijver van Wintertuin brengt het gesprek op gang met een korte voordracht rondom het boek of tekst dat centraal staat. Het mooie is dat je het boek niet gelezen hoeft te hebben om mee te praten. Sterker nog, misschien wil je na deze bijeenkomst het boek juist wel gaan lezen!

Dinsdag 31 mei van 19:30 tot 21:00 uur bij De Lindenberg

 

3. Gelukkig Studeren

Tentamenstress? In de middag van 2 juni zullen er op de Radboud Universiteit twee lezingen plaatsvinden met als thema Gelukkig Studeren voor studenten. De lezingen zullen verzorgd worden door Thijs Launspach en Ap Dijksterhuis en zullen een focus hebben op stressmanagement en gelukkig zijn in het algemeen, gericht op studenten.

Donderdag 2 juni van 13:00 tot 16:00 uur in het Experience Center (Geert Grootplein Noord 15). Toegang is gratis.

 

4. Music Meeting Festival

Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen traditioneel drie dagen lang, met meer dan dertig concerten, in het teken van muzikale ontmoetingen. Music Meeting Festival is terug! Dit jaar draagt Music Meeting Festival de titel ‘Cuba Upside Down’. Een avontuurlijk thema, waarbij een stukje Cubaanse traditie naar Nijmegen wordt gehaald. Zin om erbij te zijn? Music Meeting biedt een flinke korting voor iedereen vanaf 16 tot 26 jaar!

4, 5 en 6 juni in Park Brakkenstein in Nijmegen. 

 

5. Adonis y Osain Del Monte lunchconcert in het Afrika Museum

Op 5 juni is er een lunchconcert in het Afrika Museum. De Cubaanse band Adonis y Osain del Monte geeft in kleine bezetting een intiem concert. Het concert wordt ingeleid door Leendert van der Valk, muziekjournalist bij o.a. het NRC. Leendert zal vertellen over de relatie is tussen muziek uit Afrika en Cuba en gaat in gesprek met de bandleider Adonis 'Panter' Calderón. Het concert zelf is gratis, je betaalt alleen museumentree.

Zondag 5 juni 12:00 tot 13:00 uur in Afrika Museum. Entree is gratis. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...