5x jongerentips in Nijmegen - 3 t/m 9 oktober

Geniet deze week van het heerlijke nazomer weer en loop een rondje over de najaarskermis! Of leer alles over de Nijmeegse geschiedenis tijdens Ongekend en 024geschiedenis. Er is voor iedereen weer iets leuks te doen. 

1. Najaarskermis

De najaarskermis in Nijmegen is in 2022 op het Kelfkensbos, de Grote Markt en de Waalkade en staat gepland van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober. De najaarskermis is elke dag geopend van 13.00 tot 23.00 uur en in het weekend tot middernacht. Je hebt de draaimolen voor de kleintjes, Breakdance voor de grote en stoere jongens en meiden en de Mega Booster voor de echte waaghalzen: voor jong en oud is er genoeg te beleven en te zien!

Zaterdag 1 oktober t/m zondag 9 oktober van 13.00 tot 23.00 op het Kelfkensbos, de Grote Markt en de Waalkade. 

 

 

2. Ongekend

Ongekend vertelt de verhalen die we nog niet kenden. Omdat ze verzwegen zijn, omdat ze de geschiedenisboeken niet haalden, omdat ze niet in de historische canon pasten of omdat we ze niet (ge)zien (hebben). Tien Nijmeegse erfgoedlocaties werden in de zomer bezocht door verschillende kunstenaars. Muzikanten, schrijvers, documentairemakers, dichters, onderzoekers. Zij gaan op hun eigen wijze - en dus ook met verschillende middelen - de ongekende verhalen vertellen, gestuurd door een onderzoeksvraag vanuit de betreffende locaties. De eindproducten worden rondom de Maand van de Geschiedenis in oktober onthuld.

Dagelijks t/m 31 oktober op verschillende locaties in Nijmegen.

 

 

3. No Sweat

Onze eerste clubnacht na de zomer is meteen een speciale: op vrijdag 7 oktober vieren we in Doornroosje 4 jaren No Sweat! We doen dit met een knaller van een nacht waarin de Franse partystarter Kléo aan het roer staat. Kléo is een echte liefhebber van de warme sounds en staat bekend om haar aanstekelijke mix van house en boogie. Verwacht dan ook te dansen met een glimlach op je gezicht tot diep in de nacht! Met een openingsset van onze resident Séba is dit feestje helemaal compleet. Nee, we hebben helaas geen snoepzakje en je wordt ook niet thuisgebracht.

Vrijdag 7 oktober om 23.59 in Doornroosje

 

 

4. Next level | Samir Fighil & friends

Mensen met een bijzonder talent en hart voor hun vak. Je ziet ze vaak, maar hoe zijn die mensen gekomen waar ze zijn? Is hun weg geplaveid geweest of was het een hobbelig pad? Comedian Samir Fighil stelt een programma met inspirerende gasten samen voor jongeren die binnenkort de stap van student naar young professional maken. Hij zal vertellen waarom er ‘meerdere wegen naar drome(n) leiden’. Zijn advies? Door het gewoon te doen. Je zal onderweg obstakels tegenkomen, maar het belangrijkste is om je droom na te jagen, ervan te genieten en van het moment te leren. In het Arabisch: Mektoub (it's written).

Woensdag 5 oktober van 20.00 tot 22.00 in Bibliotheek De Mariënburg

 

 

5. Diaspora

Diaspora is een nieuwe energieke clubnacht in het hart van Nijmegen. Een plek waar unieke muziek, ideeën en fashion samen komen. Een avond waar we dieper gaan in verschillende muziekculturen: van house tot future beats en amapiano; Boiler room vibes in Nijmegen.

zaterdag 8 oktober om 23.00 in Doornroosje. 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...