5x jongerentips in Nijmegen - 28 augustus t/m 3 september

Begin de week met een leerzame, toffe workshop of maak een muzikaal uitje. Het weekend belooft in ieder geval veel feestelijkheid, dus ga erop uit! Dit zijn de jongerentips voor deze week.

1. Workshop stadsfotografie door Karsten Russ

Beleef een unieke workshop fotografie bij Huis van de Nijmeegse geschiedenis! Deze cursus wordt gegeven vanwege een gratis expositie Blik op Nijmegen die in het Huis te zien is tot en met oktober. Karsten Russ begeleidt de cursisten op e-choppers door de stad en laat hen die zien door de ogen van een fotograaf. Hij gaat in op hoe je de stad in beeld brengt en hoe jouw foto daarbij ook een verhaal kan vertellen. 

Dinsdag 29 augustus 2023 van 14:00 - 17:00 uur bij Huis van de Nijmeegse geschiedenis.
 

2. Joshua Ray Walker

De uit Dallas afkomstige Joshua Ray Walker bracht in 2019 zijn veelgeprezen debuut album ‘Wish you Were Here’ uit. Deze jonge nieuwkomer maakt direct indruk met dit album vol met geweldige countryliedjes met teksten die gaan over armoede, tegenslag en de zorgen van alledag. Joshua Ray Walker was al eens eerder aangekondigd maar de pandemie gooide roet in het eten. Maar dus nu en dan toch echt voor het eerst op tournee Europa en alsnog live op de planken van Merleyn.

Woensdag 30 augustus 2023 om 22:00 uur bij Merleyn.
 

3. Het Nest

Het nieuwe hoofdstuk in de Nest-cyclus is aangebroken. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september trekken we samen naar het vertrouwde Goffertpark. Op vrijdag kun je koekeloeren naar een groot scherm met de classic buitenbios en op zaterdag trekken we Het Nest in. Het Nest gaat terug naar de kern, naar de magie, naar het zaadje.

Zaterdag 2 september 2023 om 14:00 uur in het Goffertpark.
 

4. Festival de Oversteek - 15 jaar

Het is bijna zover, de vijftiende editie(!) van Festival De Oversteek. Dus voor de vijftiende keer theater, muziek, dans, beeldende kunst en meer langs de oevers en strandjes van de Waal, in boomgaarden, schuurtjes en andere 'ikwistnietdathethierzoprachtigis' locaties. Kom ook en laat je verrassen door toffe nieuwe acts uit heel Nederland en soms zelfs van daarbuiten. Met een ticket heb je de vrijheid om je eigen plan te trekken op je eigen tempo.

Zaterdag 2 september en zondag 3 september 2023 v.a. 20:00 uur in Nijmegen-Noord.
 5. Dungeons & Dragons spelmiddag

De spelleiders van Spelslot nemen jou mee op een Dungeons & Dragons-avontuur vol spanning en fantasie in de bieb! Dungeons & Dragons (D&D) is een rollenspel waarbij je als speler een bepaalde rol speelt in een verhaal. De D&D-spelmiddagen zijn voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Je hoeft geen ervaring met Dungeons & Dragons (D&D) of Role-Playing Games (RPG) te hebben. De spelleiders zorgen ervoor dat iedereen kan meespelen. Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden!

Zondag 3 september 2023 van 13:00 - 17:00 uur bij Bibliotheek Mariënburg.
 

Dit vind je misschien ook leuk...