5x jongerentips in Nijmegen - 27 februari t/m 5 maart

Deze week is er weer genoeg te doen! Bezoek een theatervoorstelling, een van de concerten of luister naar een interessante lezing. Dit zijn de weektips! 

1. Grof Geschud, Broeden

Hilarisch en ontroerend relaas van twee ex-geliefden over hun gestrande relatie. Hoe gaan we verder na het einde van de relatie? Wat delen we nog na de breuk? Waarom zou ik met mijn ex op het podium willen staan? Maar vooral: wat doen we met de hond?

Donderdag 2 maart van 20.30 tot 22.00 in de Lindenberg.

 

2. NONCHELANGE

Zwollenaar NONCHELANGE aka Maarten Hutman is producer en rapper/zanger van de gelijknamige Nederlandse rap-georiënteerde indiepop.

NONCHELANGE is de leukste act van Nederland. NONCHELANGE combineert volgens NONCHELANGE indie pop en rap wat resulteert in een duidelijke eigen signatuur vindt NONCHELANGE. In december 2022 verschijnt het “beste Nederlandstalige indiepopalbum ooit” waarop NONCHELANGE zijn soms absurdistische soms narcistische maar vaak luchtige kijk op de vaak harde realiteit van het leven reflecteert.

NONCHELANGE is dit jaar zelfbenoemd winnaar van Noorderslag en volgens 3VOOR12 wordt hij dit jaar “eenster” en mede daarom is hij één van de 12 van 3VOOR12.

Vrijdag 3 maart om 22.00 in Merleyn

 

 

3. Kids With Buns

Het uit België afkomstige Kids With Buns omschrijft zichzelf als ‘bedroomindiepop’ en dat nemen we graag aan. In maart speelt het duo in Merleyn.

De muziek klinkt meteen vertrouwd en tegelijk verfrissend alsof er een dimensie is toegevoegd aan wat we sinds circa 2010 met regelmaat horen van bedroom producers. Met de kenmerkende androgyne stem en echo’s van zowel Kings of Convenience als Alt-J zal dit Belgische duo nog van zich laten horen. Met enkele EP’s op zak werken ze aan hun debuutalbum en wisten een prachtig visitekaartje af te geven op de editie van Valkhof Festival 2022.

Donderdag 2 maart om 22.00 in Merleyn

 

4. Het Pegasusschandaal: spion in je broekzak | Lezing en gesprek door Europarlementariër​

Zonder dat je het doorhebt, kun je een spion in je broekzak hebben. Een geheime dienst kan namelijk spionagesoftware Pegasus op je telefoon installeren. En niet alleen dictatoriale regimes maken gebruik van Pegasus, maar ook de overheden van vrije democratieën. Wat moeten we met spyware als deze? Mag de overheid mobiels hacken? Kom luisteren naar Europarlementariër Sophie in ’t Veld (aanwezig via Zoom) die vertelt waarom Pegasus de democratie ondermijnt en jurist Frederik Zuiderveen Borgesius die de juridische gronden voor staats-spyware analyseert. 

Donderdag 2 maart van 20.00 tot 21.30 in de Lindenberg

 

 

5. Theater Oostpool

Hulst & Tarenskeen maken met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over de prijs van excelleren. Moet succes altijd ten koste gaan van je menselijkheid? Een detective en haar verslaafde zoon gaan samen op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Nadat Detective Moncler (gespeeld door Susan Visser, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) ontslagen wordt vanwege excessief politiegeweld besluit ze zich in te laten vriezen. "Maak mij maar wakker als shit minder pussy is!” roept ze terwijl de temperatuur in haar Cryopod zakt naar -1000 C. Maar wanneer ze door een speling van het lot al na 5 jaar ontdooit, is ze nog steeds harder gecanceld dan Matthijs van Nieuwkerk, blijkt haar man vermoord te zijn en is haar zoon drugsverslaafd geworden. In een zieke spagaat tussen de tijdsgeest en zichzelf gaat Moncler samen met haar getroebleerde zoon op zoek naar de moordenaar van haar man.

Dinsdag 28 februari t/m zaterdag 4 maart in LUX Nijmegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...