5x jongerentips in Nijmegen - 25 september t/m 1 oktober

Deze week kun je genieten van de nieuwste opkomende bands bij Schuum, of je kunt een van de bruisende feestjes bezoeken voor een onvergetelijke avond uit!

1. Planet Rose

Planet Rose trapt de deur van het nieuwe clubseizoen in. Met in de hoofdrol vanavond de Oekraïnse Daria Kolosova, die haar stijl baseert op harde en groovy techno, maar die weet te mixen met breakbeat, industrial of hardcore, wat haar gigs altijd spannend en aantrekkelijk maakt. Met gigs in de Berghain, Bassiani en Fabric op het CV heeft ze in korte tijd veel ervaring op gedaan en weten we zeker dat ze de Paarse Zaal op z’n kop zal zetten.

Zaterdag 30 september om 23.00 uur in Doornroosje

 

2. Past to present - vijf jaar RUIS

Na 31 tentoonstellingen, meer dan 60 kunstenaars en duizenden bezoekers te hebben ontvangen verlaat RUIS de Hertogstraat. Om dat te vieren sluiten we onze deuren met een banger: een ode aan alle kunstenaars die RUIS tot de levendige plek hebben gemaakt die ze is. 

28 september t/m 30 september van 12.00 - 17.00 uur bij RUIS

 

3. Parasól

Het eerste lustrum van Parasól nadert. Een mooi moment om even stil te staan bij waar het allemaal begon. Wat aanvankelijk slechts een gedachte was, groeide uit tot werkelijkheid. Parasol zag in 2018 het levenslicht en ontwikkelde zich in vogelvlucht tot vaste waarde in de Nijmeegse dancescene. Sindsdien zetten we deze reis voort en is het einde nog lang niet in zicht. Voordat we richting het einde van de zomer kruipen, dopen wij voor ons 5 jarig bestaan de Rode én Paarse zaal om tot een ware feestoase.

Vrijdag 29 september om 23.00 uur in Doornroosje

 

4. Luna Morgenstern

Luna Morgenstern maakt alternatieve popmuziek over de emoties van liefde, verlies en de uitdagingen van een jonge vrouw in de moderne wereld.

Woensdag 27 september om 22.00 uur in Merleyn
 

5. Schuum Live @ De Basis met Geminga, Kid On The Run & Maui Malini

Op 28 september 2023 is er weer een editie van Schuum. Ditmaal in het café van De Basis! Hier luisteren we vanaf 20:30 naar de intieme muziek, spoken word en eigenzinnige composities van Kid On The Run. De hypnotiserende downtempo, jazz en elektronica van het eigenzinnige Nijmeegse muziekgezelschap Geminga lanceert daarna het hart van de luisteraar met lichtsnelheid naar hogere atmosferen. Daarna mag Maui Malini met band haar ijzersterke pop-rock waar je de euforie en pijn uit het leven van een jonge vrouw in terug hoort, laten horen.

Donderdag 28 september van 20.00 - 23.00 uur in De Basis

 

 

 
 
 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...