5x jongerentips in Nijmegen - 25 april t/m 1 mei

Met koningsdag op de planning gaan we een gezellige week tegemoet waarin er weer van alles te doen is! Zing in het Hunnerpark mee met de leukste hits op Oranjepop, dans erop los tijdens de Indie Disco of bezoek een mooie theatervoorstelling in de LUX. 

1. Indie Disco 

Indie Disco is hèt feest voor eenieder die z’n dansvloervitamines wel met een alternatief smaakje prefereert. De nieuwste hippe platen worden afgewisseld met het beste dat de muziekgeschiedenis te bieden heeft: van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Run The Jewels. DJ Maarten W combineert de spannendste nieuwe tracks met de meest vertrouwde hits, de dansbaarste stoner met de lekkerste electro, de vuigste garagerock met stuiterende post-punk, en natuurlijk ook veel indie!

Woensdag 27 april 2022 om 23.00 uur In Merleyn. 

 

2. theatervoorstelling Kamp

Hotel Modern vult het podium met een enorme maquette van Auschwitz-Birkenau, tijdens deze indrukwekkende theatervoorstelling Kamp. "De makers hebben een vorm gevonden om het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben. Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. In alle oprechtheid.", aldus de Volkskrant.

Donderdag 28 april 2022 om 20.00 uur in LUX Nijmegen.

 

3. Otis x Brebl

Met twee producties van Explore the North ga je mee Vruchtjes Eten in een muzikale en literaire voorstelling over vrolijkheid. Én naar de ruimte, waar de mens niet aanwezig is, in Tuut Tuut Kwantumschuim. Een avond waarna je alleen maar in een zwart gat kunt belanden…

Donderdag 28 april om 20.30 in Brebl

 

4. Oranjepop

‘De zon gaat weer op voor Oranjepop!’. Trap het festivalseizoen af met goede muziek en een relaxt sfeertje. Optredens van onder andere Sylvie Kreusch, Kokoroko, Hang Youth en Cloudsurfers. Oranjepop start om 13.00 uur en sluit om 23.00 uur. Online koop je je tickets voor 8 euro. Aan de deur kosten je tickets 10 euro.

Woensdag 27 april om 13.00 uur in het Hunnerpark. 

 

5. Tentoonstelling Space

Museum Het Valkhof presenteert de tentoonstelling Space. Het is de tweede expositie in de serie Moonshot, een reeks van vijf tentoonstellingen waarin kunst en wetenschap samenkomen. De aanleiding voor de reeks is de eerste foto van een zwart gat uit 2019. De ruimte in en om het zwarte gat is in de tentoonstelling Space het uitgangspunt voor een beeldend onderzoek. Het is een ontdekkingstocht naar het meerdimensionale concept van ruimte.

Vanaf vrijdag 29 april in Museum Het Valkhof.

 

Dit vind je misschien ook leuk...