5x jongerentips in Nijmegen - 23 t/m 29 januari

Ook deze week is er weer van alles te doen qua jongerentips! Doe mee aan de Nijmeegse cultuurquiz, ga naar de gedichtennacht of bezoek een van de feestjes. Een fijne week! 

1. Bram & Bass

Zin in een drum and bass feestje? Goed nieuws. Bram ‘n Bass is terug op vrijdag 27 januari in Merleyn. New year, new bass. Zes gloednieuwe dj’s staan klaar om jou te laten springen. Ze droppen beats harder dan je goeie voornemens. Dit wordt een avond om niet te vergeten! Tot 00:00 kom je gratis binnen! Na 00:00 betaal je 5 euro.

Vrijdag 27 januari vanaf 23.00 in Merleyn
 

 

2. Nijmeegse Gedichtennacht 2023

Op de vrijdagavond van de landelijke Poëzieweek presenteren Literair Tijdschrift Op Ruwe Planken, Studievereniging voor neerlandici (SVN) en Wintertuin de notoire Nijmeegse Gedichtennacht. Dit jaar vanuit het thema ‘Vriendschap is een illusie’. Soms een heel mooie illusie, soms een enorm teleurstellende en in het meest bijzondere geval simpelweg doordat de vriend in kwestie illusionist is. Voor de gelegenheid hebben wij de volgende woordgoochelaars voor je uitgenodigd: Mustafa Stitou, Maud Vanhauwaert, Randa Awad en Puck Füsers. Met als klap op de vuurpijl een Spectaculaire Muzikale Mystery-afsluiter. Tadaa!

Vrijdag 27 januari van 21.00-00.00 in het Festivalhuis, Mariënburg 75. 

 

 

3. Nijmeegse Cultuurquiz

Na een jaartje corona-afwezigheid, organiseert Ugenda voor de achtste keer de Nijmeegse Cultuurquiz. Op zondag 29 januari kun je met je team de strijd aangaan voor de beste cultuurkenner van Nijmegen. Twee jaar geleden ging het team van Radio Macaroni er met de felbegeerde wisseltrofee vandoor. Ben jij er klaar voor om die over te nemen? Denk je alles te weten over cultuur in Nijmegen in het afgelopen jaar? Of heb je gewoon zin in een leuke en bijzondere pubquiz? Kom dan op zondag 29 januari om 15.30 uur naar Ugenda's vaste stek: de Thiemeloods in Bottendaal.

Zondag 29 januari van 15.30-17.30 in Thiemeloods, Leemptstraat 34. 

 

 

4. Planet Rose

De laatste Planet Rose verjaardag viel nét voor de eerste lockdown. Destijds een zilveren jubileum, 25 jaar. Nu met een kleine pauze tussendoor viert de langstlopende clubavond van het land op 28 januari 2023 haar 28e verjaardag. Deze mijlpaal vieren we met een prachtige line-up verspreid over het hele pand van Doornroosje.

Zaterdag 28 januari vanaf 23.00 in Doornroosje

 

 

5. Gaat GPT-4 alles veranderen? | Lezing Radboud

De ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie zijn fascinerend en beangstigend tegelijkertijd. Studenten laten het algoritme hun essays schrijven en je computer kan Middelnederlandse poëzie produceren. Interacties met GPT-3 van het bedrijf OpenAI leidt bij de gebruikers tot zowel verbazing als horror. Hoe kan een computer zulke menselijke teksten genereren? En GPT-4 moet dan nog komen. Kom en leer over de revolutie van de kunstmatige intelligentie van filosoof Anco Peeters. We proberen ook te kijken wat GPT-3.5 zelf over deze ontwikkelingen te zeggen heeft.

Dinsdag 24 januari van 20.00-21.30 in de LUX, Mariënburg 38 39. 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...