5x jongerentips in Nijmegen - 22 t/m 28 mei

Ben je op zoek naar spannende plannen voor deze week? Zoek niet verder, want we hebben een aantal geweldige jongerentips voor je klaarstaan!

1. Rainbow Collective Festival

Stichting Rainbow Collective organiseert op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei voor het eerst het Rainbow Collective Festival: de Stand van ons Regenboogland. Een evenement dat plaatsvindt in Nijmegen – de oudste Regenboogstad van Nederland – en we met verschillende cultuuruitingen kijken en onderzoeken wat de stand van zaken is wat betreft de LHBTIAQ+-emancipatie, met aanbevelingen voor de regenboogagenda én lessen voor de toekomst.

26,27 en 28 mei op verschillende locaties in Nijmegen. 

 

 

2. Watermeloen

Op vrijdag 26 mei keert Watermeloen weer terug in de Rode zaal + het café van Doornroosje! Tijdens een Watermeloen feestje dansen en schuren we op de lekkerste R&B, hip-hop, guilty pleasures en dancehall tunes van de 90’s tot nu. Heet krijgen is een garantie, afkoelen doe je met een heerlijk Watermeloen ijsje! Durf jij het aan?

Vrijdag 26 mei om 23.59 in Doornroosje

 

 

3. Ping Pong Club met de Vlegel

Blacklights, bier en ballen, de Ping Pong Club van de Vlegel is weer bij Hubert! Op vrijdag 26 mei kan je weer je meters maken met een potje rond de tafel en stuur je tegenstanders het bos in met je ping pong skills. Ben jij altijd als eerste uitgeschakeld? De bar en keuken zijn open om je verlies weg te drinken en/of te eten. Natuurlijk kan dit allemaal onder het genot van lekkere tunes! Ben jij er bij?

Vrijdag 26 mei om 20.00 in Hubert

 

4. Metro Kollektief

Nijmegen op de techno-rails met Metro Kollektief! Laat je meevoeren door Former Child, GrenzErfahrung en Potwil, die indrukwekkende techno beats ten gehore zullen brengen. Former Child brengt je een moderne sound met invloeden uit de jaren ’90, GrenzErfahrung trakteert je op zijn snelle, trancey techno-set en Potwil imponeert met zijn krachtige beats. Bereid je voor op een gedenkwaardige nacht met geweldige muziek en een fantastische sfeer.

Vrijdag 16 mei om 23.00 in Merleyn

 

 

5. Merlijn Huntjens’ Wintertuinsessie

Hoe kan het groeiproces van gember, met zijn woekeringen, onmogelijke bochten en uitstulpingen, dienen als voorbeeld voor het creatieve proces van makers? Tijdens de Wintertuinsessies gaan makers van Wintertuin aan de slag als curators en voeren zij een artistiek onderzoek uit in de vorm van een talkshow. Deze sessie is in handen van Merlijn Huntjens. Daar waar ‘het systeem’ eist dat we communiceren in resultaten, doelen en winst, schuwt Merlijn dit dominante, door mensen bedachte beeld van wat een eindproduct is. Samen met zijn gasten Do Bongers (culinair activist en oprichter van Basic Theory Ferments), broeder Dieleman (beeldend knipselkunstenaar) en Mariken Heitman (schrijver) gaat hij dit onderzoek aan. Componist Reggy van Bakel verzorgt de muziek. Kijk op wintertuinsessies.nl voor meer info en tickets.

Donderdag 25 mei van 20.00-22.00 in het Festivalhuis.

 

 
 
 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...