5x jongerentips in Nijmegen 20 t/m 26 februari

Zin om iets leuks te doen deze week? Er zijn weer genoeg inspirerende dingen te doen zoals een interessante inspiratiesessie over klimaatstress of een charity rave om geld in te zamelen voor Turkije, Syrië en Koerdistan. Check hier onze tips!

1. NEMO Kennislink – Eerste hulp bij klimaatstress

Tijdens de gratis inspiratiesessie van NEMO Kennislink Eerste hulp bij klimaatstress op 22 februari onderzoek je samen de oorzaken van klimaatstress én wat je daaraan kan doen. Na twee jaar kamperen in je tentje in Nederland, wil je eindelijk weer op vliegvakantie. Maar je schaamt je om het aan anderen te vertellen. Wil je lekker lang douchen, maar vindt jouw partner dat niet goed voor het milieu? Twijfel jij ook weleens aan wat je nou echt kan doen voor een beter klimaat en ben je daar soms gestresst over? Of vind je het allemaal wel best zo?

Woensdag 22 februari om 20.00 in LUX Nijmegen

 

 

2. Charity Rave

Met de Nijmeegse nacht als één geheel, zamelen we geld in om hulp te bieden aan degenen die zijn getroffen door de rampzalige aardbeving die Turkije, Syrië en Koerdistan op 6 februari trof. Vrijdag 24 februari organiseren we een Charity Rave in Doornroosje van 19.00 tot 00.00. De line-up bestaat uit onder andere Turkse en Syrische artiesten, dj’s als DJ Bone, Nene H en Beste Hira B2B Comrade Winston, lokale talenten en meer.

Voor hen die niet kunnen komen zijn genoeg andere manieren om bij te dragen. Nodig je vrienden uit, deel dit bericht of doneer door een donatie ticket te kopen. Elk beetje hulp maakt een verschil.Alle inkomsten worden volledig gedoneerd aan twee zorgvuldig geselecteerde goede doelen. AHBAP en Molham Team zijn 24/7 actief in Syrië en Turkije om slachtoffers te voorzien van hulp. Door een ticket te kopen voor de Charity Rave, draag je direct bij aan het voorzien van onderdak, eten, warmte en medische hulp.

Vrijdag 24 februari om 19.00 in Doornroosje

 

 

3. Hang Youth

Hang Youth zit ergens tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband in. De ‘BELANGRIJKSTE BAND VAN NEDERLAND TOUR’ brengt ze terug naar Nijmegen!

In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’

‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort, maar ook een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. Na verpletterende shows op Oranjepop en in Doornroosje komen ze deze keer onze grote zaal op de kop zetten!

Zaterdag 25 februari om 20.15 in Doornroosje

 

 

 

4. Meral Polat Trio

Onder sublieme begeleiding van gitaar, toetsen en drums voert het Meral Polat Trio jemee op een meanderende reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klankenen de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend.

Met eigen teksten en gedichten uit de poëtische nalatenschap van haar vader- Ali Ihsan
Polat- onderneemt het trio een louterende zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit
en melancholie van het hart.
Ez kî me (Wie ben ik) vertelt universele verhalen die vandaag een nieuwe betekenis
krijgen. 

Vrijdag 24 februari om 20.30 in Concertgebouw De Vereeniging

 

 

5. Fissatron3000

Na zo’n waanzinnige 5e kerstdag editie kon de Fissatron3000 natuurlijk niet wachten om weer terug te keren naar Merleyntje in 2023. Op 25 februari zijn we dus alweer terug met wederom een leger aan bass-dj’s achter de decks. Verwacht een diverse genretable met een extra lomp randje voor deze editie. We hebben namelijk een flink aanbod aan sloopkogels op bezoek: Siem, June, Spiesie en Ismaël Polo joinen de Fissatron3000. Welke genres je precies kan verwachten houden we nog even geheim, maar dat het hele bass-spectrum aan bod komt is zeer waarschijnlijk….

Tot 00:00 kom je gratis binnen, dus kom vroeg! Na 00:00 betaal je 5 euro.

Zaterdag 25 februari om 23.00 in Merleyn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...