5x jongerentips in Nijmegen - 2 t/m 8 oktober

Beleef een onvergetelijke tijd met je vrienden met de jongerentips van deze week! 

1. Geschiedenisfestival: TOEN

Het festival Toen, voorheen 024 geschiedenis, vindt plaats van 7 tot en met 21 oktober. Het thema is: 'We gaan ondergronds'. Het festival is een initiatief van het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Het Huis werkt hiervoor nauw samen met de gemeente Nijmegen, de provincie Gelderland en de Nijmeegse cultureel-historische instellingen en organisaties.

Dagelijks vanaf 7 oktober t/m 21 oktober van 08.00 - 22.00 uur op verschillende locaties in Nijmegen

 

2. Nacht van de Ommetjes

Op zaterdag 7 oktober vindt de Nacht van de Ommetjes weer plaats. Op hetzelfde moment wordt er in 13 wijken van Nijmegen een wandeling georganiseerd die is aangekleed met verhalen, bijzondere plekken, historie en kunst en cultuur uit de wijk.

Zaterdag 7 oktober van 20.00 - 22.00 uur op verschillende locaties in Nijmegen

 

3. De Achtertuin Closing Weekend

Als personificatie van de kers op de taart, zetten De Speeltuin en DISKO DISKO nog eenmaal De Achtertuin op stelten tijdens hun Closingweekend. Niet dat ze weg gaan, maar het is een mooi excuus om het eind van alweer het derde buitenseizoen te vieren met een ontiegelijk slotstuk. Dat ze kort hierna hun nieuwe binnenruimte openen, maakt de vreugde alleen maar groter.

Zaterdag 7 oktober van 16.00 - 23.00 uur bij de Achtertuin

 

 

4. All Breaks Allowed

Al sinds hun oprichting is All Breaks Allowed dé toonaangevende plek voor liefhebbers van breakbeat in Nijmegen. Hun onvermoeibare inzet gedurende een heel jaar heeft geleid tot avonden vol muzikale verrukking, waar fans van dit genre samenkomen om te genieten van een ononderbroken danservaring op de betoverende klanken van UK garage, 2-step, 4X4, electro en jungle.

Vrijdag 6 oktober vanaf 23.00 uur in Merleyn

 

5. Zola Jesus

De Amerikaanse singer-songwriter en producer Zola Jesus laat je onderdompelen in een wereld vol sonische pracht. Met haar unieke stijl combineert ze donkere klanken met een betoverende stem, daarbij een onvergetelijke indruk achterlatend. Haar muziek raakt diep, doordrenkt met emotie en rauwe energie die de ziel beroert. Op donderdag 5 oktober komt ze naar de Stevenskerk voor een exclusieve Nederlandse show op piano.

Donderdag 5 oktober van 18.15 - 19.45 uur in de Stevenskerk en om 20.15 uur in Doornroosje.  

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...