5x jongerentips in Nijmegen - 19 t/m 25 september

Deze week kan er wat afgedanst worden tijdens een van de vele concerten en feestjes. Ook kun je op de NYMA makersmarkt de meest unieke designs scoren van ontwerpers uit de eigen regio. Maak het mee met deze tips! 

1. Kiwi Jr.

Het viertal van Kiwi Jr. maakt aanstekelijke popsongs met puntige teksten die je zonder moeite terugbrengen naar de jaren ‘90. De Canadezen hebben een studentikoze jeugdige uitstraling die doet denken aan de rammelende gitaarpop van Weezer, de onvatbare droge humor van Pavement en het opgejaagde van de seventies college punk, inclusief de schreeuwerige slogans refreintjes. Maar ook de voorliefde voor Britpop is terug te horen.

Donderdag 22 september om 22.00 bij Merleyn. 

 

2. To Berlyn

Vrijdag 23 september onderscheiden we de liefhebbers van de massa en doorbreken we eindelijk de stilte in Club Merleyn.

Onze intieme clubnachten staan garant voor een overdosis aan elektronische muziek waarvan je het bestaan niet eens wist. Op de dansvloer zal iedereen weer vuistpompend met zijn ogendicht het midden van de dansvloer willen claimen en totaal het besef van tijd gaan vergeten. Onder leiding van Marvin Late gaan we terug naar de basis, waar het draait om mensen te verenigen met elektronische muziek zonder enige remming of nonsens. Op de line-up staan vanavond Ruben Russo, Kevin Khan, Marvin Late &  Joe Eri.

Vrijdag 23 september om 23.00 in Merleyn.

 

3. Parasól

De dagen worden korter en de zomer komt langzamerhand tot zijn einde. Waar we de festivalzomer begonnen, zullen we het ook waardig afsluiten want het minstens zo mooie clubseizoen rammelt aan de poort. Op zaterdag 24 september keren we na twee en een half jaar terug naar onze eerste stomende club editie tot diep in de nacht. Helemaal vanuit Australië zal headliner Loods samen met onze residents de opener van het seizoen worden.

Zaterdag 24 september om 23.00 in Doornroosje. 

 

4. Indie Disco

Indie Disco is hét feest voor eenieder die z’n dansvloervitamines wel met een alternatief smaakje prefereert.

Van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Kendrick Lamar. DJ Maarten W combineert de spannendste nieuwe tracks met de meest vertrouwde hits. Van de dansbaarste garagerock naar de lekkerste electro. Van de vuigste hiphop met stuiterende post-punk naar veel Indie. Goede platen, koud bier en gezelligheid!

Zaterdag 24 september 23.00 in Merleyn. 

 

5. NYMA makersmarkt

NYMA makersmarkt is Nijmeegs meest originele etalage, met ambacht en design van toffe makers uit de regio! Van keramiek tot multimedia, houtbewerking tot mode, van interieur tot grafisch ontwerp en food. Kom struinen en shoppen, zie makers aan het werk en ga zelf aan de slag met leuke (kinder)workshops. Maak het mee!

Zondag 25 september van 11.00 tot 17.00 op de NYMA makersplaats. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...