5x jongerentips in Nijmegen - 18 t/m 24 september

Van spannende evenementen tot hippe hotspots, we hebben alle jongerentips van deze week voor jou op een rijtje gezet.

1. Toumi Soundsystem all night long

Op 22 september vieren we een van de twee momenten in het jaar waarin de nacht net zo lang duurt als de dag. Deze dag markeert ook het begin van de herfst, dus een uitgelezen kans om het nachtseizoen in te duiken met Toumi.

Vrijdag 22 september vanaf 23.00 uur in Merleyn

 

 

2. The Art of Science #1 – Het Begin

Het einde van TASC#1 is het begin van iets nieuws. Met een interactief programma vol met experimenten komt er op dinsdag 19 september een einde aan TASC#1. Samen met kunstenaars Marcel van Brakel en Mark Meeuwenoord (Polymorf) en antropologen van de Radboud Universiteit Catrien Notermans en Anke Tonnaer duiken we nog een laatste keer met elkaar in de toekomst van Nijmegen. 

Dinsdag 19 september vanaf 20.00 uur in LUX Nijmegen

 

3. Orbit

Orbit is ontstaan vanuit een diepe liefde voor onconventionele clubmuziek. De missie is om de Nijmeegse dansvloer te voorzien van een geluid dat in onze ogen nog ontbreekt in de scene. Met vier succesvolle edities achter de rug kijken ze met plezier terug op het afgelopen jaar. Ze zijn terug naar de tekentafel gegaan en hebben besproken hoe we dit tweede jaar gaan aanpakken. Nu de vijfde Orbit-editie in aantocht is, kijken ze graag samen met jullie vooruit naar de toekomst.

Vrijdag 22 september vanaf 23.30 uur in Doornroosje

 

4. Mensen Zeggen Dingen

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd.

Donderdag 21 september om 20.45 uur in Doornoosje

 

5. The Bridge City Sinners

Dark Folk? Murderfolk? Folk Punk? Blackgrass? Stap in de levendige en opzwepende wereld van The Bridge City Sinners, de Amerikaanse folkpunkband die je ziel aan het vlammen krijgt en je voeten aan het stampen. Met hun aanstekelijke energie, eclectische instrumentatie en gepassioneerde optredens brengen ze folk-roots melodieën uit vervlogen tijden met een duister randje en een punk attitude.

Dinsdag 19 september om 20.30 uur in Doornroosje

 

Dit vind je misschien ook leuk...