5x jongerentips in Nijmegen - 17 t/m 23 oktober

Tijdens de jamsessie bij Brebl of het muzikantencafé in De Basis komen jouw muzikale talenten helemaal tot zijn recht. Of maak jij liever een herfstige wandeling met prachtige licht- en geluidkunstwerken tijdens het Schemerlichtfestival? Er is weer genoeg te beleven deze week! 

1. Brebl....Jam!

Elke dinsdag jamsessie! We beginnen de week met een pop/rock/funk jamsessie, en elke laatste week van de maand is er een free impro sessie. Deze week dus een jamsessie waar alles mag, van pop tot punk, van ballad tot fast, van disco tot funk. Kom, luister en speel mee!

Dinsdag 18 oktober van 20.30 tot 23.30 in Brebl

 

 

2. Muzikantencafé: de neuzen dezelfde kant op

Muzikantencafé is de gezellige netwerkavond in Nijmegen waar je kennis kunt opdoen en in contact komt met andere (Nijmeegse) muzikanten. Maandelijks nodigt Schuum verschillende experts uit die je van alles kunnen vertellen over muziekgerelateerde onderwerpen. Ieder café behandelen we een ander thema, met dit keer:

Teamwork makes the dream work. Is dat ook echt zo? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Doet iedereen evenveel, of is er één bandlid met een duidelijke creatieve visie? Hoe blijf je eerlijk én aardig in een creatief proces? Welke prioriteiten stel je en welk effect heeft dat op de band? Een band is net een huwelijk maar dan met meerdere personen. Dit keer gaan we met elkaar en professionals in gesprek, hoe pakt iedereen dit aan? En wat kan je van elkaar leren?

Dinsdag 18 oktober van 19.30 tot 23.00 in De Basis

 

 

3. Ongekend: Concert Lakshmi met nagesprek​

We noemen ze nu ‘tokkies’, maar in de tweede helft van de 20e eeuw waren het ‘onmaatschappelijken’. Die vormden een groot probleem in de Nijmeegse benedenstad. Zangeres en muzikant Lakshmi dook in de archieven en sprak met ooggetuigen.

Was het echt zo erg in de benedenstad? Ze ontdekt dat praten over mensen iets heel anders is dan praten mét mensen. Het nummer dat zij schreef over de benedenstad is te horen tijdens een bijzonder concert in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Zelf ook de geschiedenis van de benedenstad ontdekken? Het Gilde verzorgt de hele maand oktober elke woensdag en zaterdag een rondleiding voor een mooi bedrag van 5 euro.

Woensdag 19 oktober van 19.30 tot 21.00 in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. 
 

 

4. Schemerlicht Festival 2022

Schemerlicht Festival 2022: Lucht Ruim. Een nieuwe herfst, een nieuw thema en een nieuwe locatie. Vrijdag 21 t/m zondag 30 oktober 2022 is Schemerlicht Festival terug met een kersverse, immersieve wandelervaring langs licht- en geluidskunstwerken. Kunstenaars, componisten en wetenschappers verbinden ecologie, kunst en innovatie voor jong en oud en vragen aandacht voor het klimaat.

21 oktober t/m 30 oktober in het Goffertpark. 

 

 

5. Thaïti presenteert: De Afscheidsborrel 

Na zeven jaar (en zo'n tweehonderd gigs) heeft de band besloten er een punt achter te zetten. Ofja, een punt… eerder een uitroepteken, want op De Afscheidsborrel kunnen we nog één aller-aller-aller laatste knalshow verwachten met alles erop en eraan. Naast borrelsnacks en een laatste Thaïti-gig staan ook op het menu: een show van Gita Buhari, Dj Glitter Eva, Dj Minibar, nog meer verrassingen en een nu-al-legendarische afscheidsborrel-presentatie door De Naakte Waarheid.

De vorige keer dat Thaïti een feest gaf in Brebl werd eigenhandig hun eiland Toucan Bay uit de bodem gedanst. Deze keer gaan we surfen op de golven van onze tranen (geen zorgen, wij zorgen voor wat tissues op de tafels).

Zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober van 20.00 tot 4.00 in Brebl. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...